Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeniden Refah’tan AKP’ye sert sözler: ‘3 ayda ortalığı mahvettiler, milletin anasını ağlattılar’

Yeniden Refah’tan AKP’ye sert sözler: ‘3 ayda ortalığı mahvettiler, milletin anasını ağlattılar’


AKP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerden önce imzaladığı 30 maddelik ittifak protokolüne uymadığını belirten Yeniden Refah Partisi (YRP) Samsun İl Başkan Yardımcısı Lütfi Şenocak, “3 ayda ortalığı mahvettiler, milletin anasını ağlattılar” dedi.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’na destek veren Yeniden Refah Partisi, sert sözlerle AKP iktidarına tepki gösterdi.

Samsun’da Yeniden Refah Partisi’nin Derya Düğün Salonu’nda yapılan Ağustos Ayı İl Divan Kurulu Toplantısı’nda partililere hitap eden YRP Samsun İl Hatibi Lütfi Şenocak, AKP’nin her seçimde yaklaşık yüzde 8 oy kaybettiğine dikkat çekti. Şenocak, “Metal yorgunluğu ortada. Bu yorgun arkadaşlarla yol almaya gerek yok, artık Yeniden Refah var. Cumhur ittifakı konusunda sorulan sorulara ise, biz cumhur ittifakı yapmadık, cumhurbaşkanlığı konusunda doğru bir kararla seçim ittifakı yaptık.” dedi

Toplantıda partinin Samsun İl Başkan Yardımcılığı’na seçilen Şenocak şu sözlerle AKP’ye tepki gösterdi:

“Partimiz İttifaka 30 madde sundu. Ülke menfaati için bu maddeleri hayata geçirebilirlerse destekleriz, yok geçiremezlerse zaten bizim hedefimiz iktidar olup, bunları uygulayıp milletimizin refahını arttırmaktır. Ama görüyoruz ki, iktidar faizi yükseltmeyeceğini ifade etmesine rağmen, 3 ayda ortalığı mahvettiler, milletin anasını ağlattılar. Şimdi biz nasıl destek vereceğiz? Bizim ülkemizde para politikalarından anlayan bir tane adam yok muydu arkadaşım? Dışarıdan adam getiriyorsun? Yeniden Refah gizli görüşmeler yapıp Amerika ve İngiltere’den icazetle ülke yönetmeye talip değildir. Biz bu ülkenin ekonomisini de düzelteceğiz, eğitimini de, tarımını da düzelteceğiz. Hedefimiz milletimiz ve devletimiz için iktidar olmaktır. Bu amaçla ehliyetli ve liyakatli adaylarımızla mahalli seçimlerde tozu dumana katacağız, iktidara yürüyeceğiz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version