Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yaşamını yitiren Turan’a ‘ceza erteleme gerekmez’ raporu verildi


AMED – Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren hasta tutuklu 70 yaşındaki Şakir Turan’a, 20 gün önce “ceza ertelemesi gerekmez” raporu verildiği ortaya çıktı. 

 

Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan hasta tutuklu Şakir Turan’a 20 gün önce “ceza erteleme gerekmez” raporu verildiği ortaya çıktı. 

 

7 AY ÖNCEKİ RAPOR

 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından oy birliği ile 25 Ocak’ta alınan kararda, “ceza tehiri gerekmez” raporu verildi. Raporun detay kısmında da Turan’ın detaylı rahatsızlıklarına dair şu tanılar belirtildi: “9 ay önce gastroskopi yaptığını ve gastrit tanısı aldığını ifade etti. Hastanın unutkanlık ve baş ağrısı şikâyeti varmış. Nörolojik takip ve tanısı yok. 6 aylık takip sonrasında değerlendirilmesi uygundur. Yutma güçlüğü olan hastaya gastro önerilir. Sağ katarakt, senilite (ihtiyarlık, güçsüzlük), bilatrel gonartroz (diz ekleminde kireçlenme, uzun süre yürüyememe), antaljik yürüyüş (kalça ağrısı).”

 

20 GÜN ÖNCE ‘CEZA ERTELENMESİ GEREKMEZ’ RAPORU

 

Yine Turan hakkında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 10 Ağustos’ta Turan’a “Ceza tehiri gerekmez” raporu verildi. Hastane Kurulu’nun oy birliği ile aldığı kararda, Turan’ın rahatsızlıkları da şöyle sıralandı: “Sağ katarakt, sol kulakta orta, sağ kulakta ileri derece işitme kaybı Toraks BT: ALT Loblarda fıbroatelektazık..” 

 

TETKİKLERİ DEVAM EDERKEN YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 24 Ağustos’ta kaldırılan Turan hakkında 28 Ağustos’ta ise KOAH, Akciğerin tanısal görüntülerinde anormal bulgular, bakteriyel pnömoni (zatürre), disfaji (yutma güçlüğü), dispne (nefes darlığı)” için 1 yıl cihaz kullanımı için rapor hazırlandı. Aynı raporda doktor, özofagus (yemek borusu kanseri) şüphesiyle tetkikler yapılmasını istedi. Turan, tetkikleri sürerken yaşamını yitirdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version