Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vladimir Putin gelmedi, Erdoğan yine Rusya yolcusu!

Putin, Erdoğan’a Esad’ı adres göstermiş: ‘Suriye’deki sorunları rejimle birlikte çözün’


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ziyaret konusunda ‘ikna’ edilemediği belirtiliyor. Erdoğan, 4 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Putin’in ay sonuna kadar Türkiye’yi ziyaret edeceğini söylemişti. Ancak söz konusu ziyaretin gerçekleşmeyeceği ileri sürüldü.

Bilimsel Kalkınma İşbirliği Enstitüsü (MIRNAS) Genel Müdürü Arif Asalıoğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “Ve sonunda Erdoğan yine Rusya yolcusu! Putin’i gelmesi için ikna edemedi ve Rusya’ya gidiyor. İnterfax Haber ajansı ve Business FM gibi Rus medyasının verdiği haberlere göre Erdoğan yakın zamanda Rusya’ya Vladimir Putin ile görüşmek için gidecek. Görüşme büyük ihtimalle Eylül’de.” ifadelerini kullandı.

Macaristan dönüşünde uçağına aldığı gazete ve televizyon çalışanlarının tahıl koridorunun yeniden açılmasıyla ilgili nasıl bir yol haritasının izleneceği yönündeki sorusu üzerine Erdoğan, “Eylül ayı içerisinde Hindistan’da G-20 toplantısı, ABD’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Bu yoğunluk içerisinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze bir araya gelip konuşacağız. Yakında Dışişleri Bakanım bir Rusya seyahati yapabilir. Çünkü bu işin yüz yüze olması büyük önem arz ediyor ve bu şekilde neticeyi almak çok daha isabetli olacaktır.” demişti.

Erdoğan, 4 Ağustos’taki açıklamasında ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ziyaretinin ağustos ayı içerisinde gerçekleşeceğini söylemişti. Erdoğan, “Henüz tarih netleşmedi. İstihbarat Başkanım Dışişleri Bakanım gerekli görüşmeleri yapıyor. Ağustos ayı içinde bu ziyaret gerçekleşecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version