Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’dan ‘Kırım’a açılan kapıya’ ikinci hava saldırısı: Moskova’dan uçuşlar askıya alındı

Ukrayna'dan 'Kırım'a açılan kapıya' ikinci hava saldırısı: Moskova'dan uçuşlar askıya alındı


– Rusya’nın gece boyunca düzenlediği hava saldırılarının ardından Ukrayna’nın, cephe hattına yakın bir kan nakil merkezini bombaladığını duyurmasının ardından bu kez de Rusya’nın tek taraflı ilhak ettiği Kırım’da bir saldırı gerçekleşti. Kırım’daki Rus yönetimi yarımadaya giden Çonhar köprüsünün bir füze saldırısı sonucu hasar gördüğünü açıkladı. Yerel yetkililer, bölgede anakarayla bağlantıyı sağlayan üç karayolu bağlantısından birinin de Henichesk kasabası yakınlarında bombalandığını ve saldırıda bir sivilin yaralandığını açıkladı.

MOSKOVA’DAN KIRIM’A UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Saldırılar, Moskova için askeri öneme sahip olan ve Ruslar için popüler bir turizm merkezi olan Karadeniz yarımadasına giriş ve çıkışları giderek zorlaştırıyor. Moskova’nın Vnukovo havaalanı bugün ‘kendi kontrolünde olmayan sebepleri’ gerekçe göstererek uçuşları askıya aldı. Vnukovo geçen hafta Moskova insansız hava araçları tarafından saldırıya uğradığında da benzer bir karar almıştı. Öte yandan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin bugün başkentin güneyinde Ukrayna’ya ait olduğu iddia edilen bir insansız hava aracının düşürüldüğünü söyledi.

SALDIRI CEPHE HATTINA YAKIN KAN NAKİL MERKEZİNİN VURULMASININ ARDINDAN GELDİ

Saldırılar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin doğu Kharkiv bölgesindeki cepheden yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki bir demiryolu merkezi olan Kupiansk kasabasındaki kan nakil merkezine bombalı saldırı düzenlendiğini duyurmasının ardından gerçekleşti. Ukrayna tarafının yaptığı açıklamada, gece boyunca süren Rus hava saldırılarında aralarında İran yapımı insansız hava araçlarının da bulunduğu 70 hipersonik füze kullanıldığı belirtildi. Yerel medya bölgedeki tahıl silosunda çalışan bir işçinin yaralandığını ve bir kurtarma görevlisinin de kurtarma operasyonu sırasında öldüğünü duyurdu.

RUSYA GECE BOYUNCA TOPLAM 40 SEYİR FÜZESİ FIRLATTI

Ukrayna hava kuvvetlerinin gece boyunca devam eden saldırıda en az 10 Rus füzesinin Ukrayna’nın hava savunma sistemlerini aştığını ve saldırıda seyir ve hipersonik füzelerin yanı sıra İran yapımı insansız hava araçları da dahil olmak üzere 70 hava saldırı silahının kullanıldığını açıkladı.

Ukrayna hava kuvvetleri, Rusya’nın gece boyunca fırlattığı 40 seyir füzesinden 30’unu ve 27 Shahed insansız hava aracının tamamını imha ettiğini söyledi. Ayrıca Rusya’nın üç Kinzhal hipersonik füzesi fırlattığını söyledi ancak bunlar hakkında daha fazla bilgi vermedi. Düşürülemeyen 10 seyir füzesine ne olduğu ise bilinmiyor.

DÜN DE KIRIM KÖPRÜSÜ YAKINLARINDA BİR TANKERE SALDIRI OLMUŞTU

Rus denizcilik yetkilileri dün erken saatlerde yaptığı açıklamada, Rusya’yı Kırım’a bağlayan stratejik köprünün( Kerç ya da Kırım Köprüsü) yakınında daha önce ABD yaptırımına tabi tutulmuş bir Rus tankerinin insansız deniz aracı (İDA) saldırısında hasar gördüğünü açıklamıştı. “SIG” adlı tankere düzenlenen saldırıda yaralanan olmamış, ancak Moskova’nın 2014’te Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’da Rusya’nın atadığı yetkililer, Kırım Köprüsü ve feribot taşımacılığının birkaç saatliğine askıya alındığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version