Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’da son ayların en yoğun Rus hava saldırısı: En az iki ölü, iki yaralı

Ukrayna'da son ayların en yoğun Rus hava saldırısı: En az iki ölü, iki yaralı


– Ukrayna’nın başkenti Kiev, bahar aylarından bu yana en yoğun Rus hava saldırısına maruz kaldı. Yetkililer, füze ve insansız hava araçlarıyla gece boyunca süren saldırılar nedeniyle en az iki kişinin öldüğünü iki kişinin de yaralandığını açıkladı.

RUSYA’DA DÖRT ASKERİ KARGO UÇAĞI SALDIRILAR SONUCU ALEV ALDI

Öte yandan, Ukrayna’ya ait insansız hava araçları da gece boyunca Rusya semalarındaydı. Ülkenin altı kenti hava saldırılarının hedefi olurken, saldırılar sonucunda, Estonya sınırına yakın Rus kenti Pskov’daki havalimanında dört askeri kargo uçağı alev aldı. Rusya Sivil Havacılık Dairesi Rosaviatsiya da Rusya’nın batısındaki Pskov havaalanının bugün sivil uçuşlara kapalı olacağını duyurdu.

BAŞKENT KİEV’DE İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, kentteki saldırılara ilişkin Telegram’dan yaptığı açıklamada, konut olarak kullanılmayan bir binada iki güvenlik görevlisinin cesedinin bulunduğunu ve bir kişinin de cam kırıkları nedeniyle yaralandığını açıkladı. Klitschko, başkentte dört noktaya hava savunma sistemi tarafından vurulan mühimmatın enkazının düştüğünü ekledi.

ALTI KONUT DA SALDIRILARA HEDEF OLDU

Şehrin askeri idare başkanı Serhiy Popko ise, “Kiev ilkbahardan bu yana böylesine güçlü bir saldırı yaşamamıştı. Düşman insansız hava araçları ve füzeler kullanarak büyük ve birleşik bir saldırı başlattı” ifadelerini kullandı. Popko, birkaç insansız hava aracı grubu tarafından başlatılan saldırının, Tu-95 stratejik uçaklarından füzelerle yoğunlaştığını belirtti ve hava savunma sistemlerinin çok sayıda Rus mühimmatını imha ettiğini de ekledi. Yetkililer altı konutun da füze parçalarından zarar gördüğünü açıkladı.

ODESSA, CHERKASY VE ZHYTOMYR DE HEDEFTEYDİ

Öte yandan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı General Valeriy Zalujni, Ukrayna hava savunma sistemlerinin 28 Rus füzesinin tamamını ve gece boyunca fırlatılan 16 insansız hava aracından 15’ini düşürdüğünü söyledi. Gece boyunca Odessa, Cherkasy ve Zhytomyr’de de patlama sesleri duyulduğu bildiriliyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version