Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’da iki savaş uçağı havada çarpıştı: Ünlü savaş pilotu da ölenler arasında

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı: Ünlü savaş pilotu da ölenler arasında


– Ukrayna ordusuna ait iki savaş uçağının, ülkede muharebe görevi yaparken çarpışması sonucu, üç pilot öldü. Ölen pilotlar arasında ‘Juice’ takma adıyla bilinen ve savaşın ilk dönemlerinde kamikaze dronları hedefine varmadan vurmasıyla ünlenen Andrii Pilşiykov da bulunuyor. Pilşiykov, Kiev üzerinde yaptığı ve ‘it dalaşı’ olarak bilinen manevralarıyla adını duyurmuştu.

ÇEKYA YAPIMI L-39 TİPİ JET KULLANIYORDU

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, dün Jitormir bölgesinde meydana gelen kazada, “Muharebe görevini yerine getirirken iki L-39 tipi savaş uçağının gökyüzünde çarpıştığı” açıklandı.

Devlet Başkanı Volodimir Zelensky gece yaptığı video konuşmasında ölümleri doğruladı ve ülkesinin “Ukrayna’nın özgür semalarını savunan hiç kimseyi asla unutmayacağını” söyledi.

‘TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR KAYIP’

Ukrayna ordusu pilotların ölümünü “acı verici ve telafisi mümkün olmayan” kayıplar olarak nitelendirdi ve Pilşiykov’u “mega bilgi ve mega yetenek” sahibi bir pilot olarak andı. Pilşiykov, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne bağlı 40. Taktik Havacılık Tugayı’na bağlı olarak görev yapıyordu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version