Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna lideri Zelenskiy: Ukrayna’nın tüm bölgelerindeki askere alım yöneticileri kovulacak

Ukrayna lideri Zelenskiy: Ukrayna'nın tüm bölgelerindeki askere alım yöneticileri kovulacak


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yolsuzluk endişeleri nedeniyle Cuma günü ülkenin tüm bölgesel askere alma merkezlerinin başkanlarının görevden alınacağını duyurdu. Zelenskiy, Ukrayna’nın askere alma merkezlerinde yapılan bir incelemenin, yasağa rağmen askere alınmaya uygun erkeklerin sınır ötesine taşınmasından yasadışı zenginleşmeye kadar uzanan profesyonel istismar belirtileri ortaya çıkardığını söyledi.

‘SAVAŞ SIRASINDA SİNİZM VE RÜŞVET VATANA İHANETTİR’

Ukrayna lideri “Bu sistem, savaşın tam olarak ne olduğunu ve savaş sırasında sinizm ve rüşvetin neden vatana ihanet olduğunu bilen insanlar tarafından yönetilmelidir” dedi. Zelenskiy, kararın uygulanmasından Başkomutan Valeriy Zalujni’nin sorumlu olacağını ve görevler için yeni adayların önce Ukrayna’nın iç güvenlik servisi SBU tarafından inceleneceğini de söyledi.

Kiev yönetimi bir süredir Rusya’nın geniş çaplı saldırılarını savuşturmak ve Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmak için rüşvetin üzerine gitmeyi temel öncelik haline getirmiş durumda. Ukrayna, Rusya ile savaşın 18’inci ayına yaklaşması ve ordunun zaman zaman rüşvet ya da ağır askere alım taktiklerini ortaya çıkaran skandallarla sarsılması nedeniyle askere alımlarda zorluklarla karşılaşıyor.

‘RUSYA’NIN SALDIRISINDA SEKİZ YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ’

Diğer yandan Ukrayna’nın Ivano-Frankivsk bölgesi valisi ve Ukraynalı savcılar, Cuma günü Ivano-Frankivsk’teki bir evin arazisine bir Rus füzesinin düşmesi sonucu sekiz yaşındaki bir çocuğun öldüğünü söyledi. Vali Svitlana Onyshchuk, Telegram mesajlaşma uygulamasındaki paylaşımında “Kritik durumda hastaneye getirilen bir çocuk da dahil olmak üzere yaralılar var. Sağlık görevlileri mümkün olan her şeyi yaptı, ancak ne yazık ki çocuğun hayatı kurtarılamadı” dedi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri de Ivano-Frankivsk’in batı bölgesindeki bir askeri havaalanına Rusya tarafından ateşlenen dört hipersonik füzeden birini düşürdüğünü duyurdu. Açıklamada “Bir X-47 [hipersonik] füze Kiev bölgesi içinde imha edildi. Diğerleri ise havaalanı yakınlarına isabet etti. Sivil altyapı hasar gördü ve füzelerden biri bir yerleşim bölgesine isabet etti” dendi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version