Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna Güvenlik Servisi: Zelenskiy’e suikast hazırlığında olan bir kadın gözaltına alındı

Ukrayna Güvenlik Servisi: Zelenskiy'e suikast hazırlığında olan bir kadın gözaltına alındı


– Ukrayna Güvenlik Servisi, Ukraynalı bir kadının Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e yönelik suikast planıyla bağlantılı olarak gözaltına alındığını açıkladı. Yetkililer, Ukrayna’nın Mikolayiv kentinde yaşayan kadının ismini açıklamadı ve sorgusunun sürdüğünü ekledi. Kadının Ruslara bilgi verirken “suçüstü” yakalandığını duyurdu.

ZELENSKİY: BİLGİLENDİRİLDİM

Kadının Zelenskiy’e geçen hafta cepheye yakın olan kente yaptığı ziyaret sırasında suikast düzenlemeyi amaçlayan bir komplonun parçası olduğu düşünülüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise günlük basın toplantısı sırasında “Ukrayna’daki hainlere karşı mücadele konusunda bilgilendirildiğini” doğruladı.

RUS ORDUSU HAVA SALDIRISI YAPACAKTI

İddiaya göre Zelenskiy’nin bulunduğu yer ve kente yapacağı ziyaretin tam programı hakkında Rus güçlerine bilgi aktarıyordu. Ukraynalı yetkililer, Zelenskiy’nin konumunu öğrendikten sonra Rus ordusunun hava saldırısıyla Ukrayna Devlet Başkanı’nı öldürmeyi planladığını öne sürüyor.

KRİTİK BİLGİLERİ RUSYA’YA AKTARMIŞ

Yürütülen soruşturma kapsamında, kadının Özi bölgesi boyunca Ukrayna’nın savunma sistemleri ve mühimmat depolarının yerini Rus güçlerine aktardığı da öne sürüldü. Yetkililer, kadının bölgeye seyahat ettiğini ve bölgelerin fotoğraflarını çektiğini dile getiriyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version