Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

UKOME toplantısı öncesi taksicilerden eylem


İSTANBUL – İstanbul’da taksi şoförleri, UKOME toplantısı öncesi gece yarısı konvoylar eşliğinde yüzde yüz zam talebinde bulundu. 

 

İstanbul’da dün gece yarısı yüzlerce taksi şoförü, Ulaşım Koordinasyonu Müdürlüğü’nün (UKOME) bugün gerçekleştireceği toplantı öncesi Fatih’te bulunan Vatan Caddesi ile Göztepe Köprüsü’nde olmak üzere iki ayrı noktada toplanarak, Yenikapı Sahili istikametine doğru konvoy oluşturdu. Taksi şoförleri, gerçekleştirdikleri konvoy ile taksimetre ücretlerine zam talebinde bulundu. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda bir araya gelen taksici şoförleri, uzun süre eylemlerini korna çalarak sürdürdü. Burada açıklama yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, Türkiye’nin en pahalı kenti olan İstanbul’da, Türkiye’nin en ucuz taksimetresiyle hizmet verdiklerini aktardı. 

 

TALEP YÜZDE YÜZ ZAM 

 

Maliyetlerinin arttığını, bu nedenle taksimetreye zam yapılmasını istediklerini ifade eden Duman, “İstanbul taksicileri olarak Ocak 2023’ten beri zam almadan kilometre ücreti olarak 8,5 liraya yolcu taşıyoruz. Zaten yıllardır UKOME tarafından enflasyonun altında zam verilerek taksimetrenin erimesine sebep olundu. Son dönemde maliyetlerimizin 3 katına çıktığı ortadayken, UKOME üyelerinin taksiciyi mağdur etme eğilimi devam ediyor. Son yakıt zamlarıyla beraber de taksiciler olarak artık çalışarak batıyoruz. Bizler hakkımız olan yüzde 100 zammı, esnaf olarak ayakta kalabilmek, İstanbul halkına layıkıyla hizmet vermeyi sürdürebilmek adına elzem olarak görüyoruz” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version