Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ücretsiz oyun konsolunu duyan geldi: New York’ta Twitch yayıncısının hediye dağıtımında arbede

Ücretsiz oyun konsolunu duyan geldi: New York'ta  Twitch yayıncısının hediye dağıtımında arbede


ABD’nin New York şehrinde popüler Twitch yayıncısı Kai Cenat’ın çekilişle ücretsiz bazı hediyeleri dağıtacağını duyurması üzerine New York şehrinin kalbinde kaos ve büyük bir polis müdahalesi yaşandı. Yaklaşık 2 bin kişilik bir kalabalık, ünlü Twitch yayıncısından ücretsiz PlayStation 5 oyun konsolu alma beklentisiyle Union Meydanı’nda toplandı. Sosyal medyada 10 milyondan fazla takipçisi ve abonesi olan Cenat ücretsiz 300 adet PlayStation 5 dağıtacağını açıklamıştı

Ancak Union Meydanı’nı dolduran yüzlerce genç arasında tartışmalar yaşanması üzerine çıkan taşkınlığı yatıştırmak ve kalabalığı dağıtmak için New York Polisi (NYPD) ekipleri bölgeye girişi yasakladı. Polis, olayların daha fazla büyümesini engellemek için Union Meydanı Parkı’nda, çoğu 14-15 yaşındaki gençlerden oluşan gençlerin parkı terk etmesini istedi.

BAZI GENÇLER VE TWITCH YAYINCISI CENAT GÖZALTINA ALINDI

Ancak gençlerin arabalara ve tren istasyonu girişinin çatısına tırmandığı ve kendilerine müdahale eden polis memurlarına şişe ve havai fişek attığı ayrıca barikatları devirdiği görüldü. Kalabalık yaklaşık bir saat sonra dağılırken polisin uyarısını dinlemeyen bazı gençler ve Twitch yayıncısı Cenat gözaltına alındı.

Twitch, insanların izleyicilerle sohbet ederken genellikle video oyunları oynadığı bir canlı yayın platformu. Twitch yayıncısı Kai Cenat, Mart ayında 300 bin kişiye ulaşarak ulaşarak en çok Twitch abonesini çekme rekorunu kırmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version