Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TTB: “Sağlıkta şiddet politik bir olaydır’’


Hasta yakınları tarafından kafasına demir sopayla vurularak ağır yaralanan Dr. Esadullah Beğoğlu’na yapılan saldırıya tepki gösteren hekimler olayın yaşandığı hastanenin bahçesinde basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.







No media source currently available

Hekimler adına basın açıklamasını yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının politik olduğunu belirterek, saldırılara karşı dayanışma çağrısı yaptı.

“Bize ‘giderlerse gitsinler’ diyen zihniyetin sonuçları ortadır“ diyen Prof. Dr. Yılmaz, yetkililere yönelik bir an önce çözüm çağrısı yaparak, “Sistem her tıkandığında, her ekonomik krizde burnundan soluyan vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz. Sağlıkta şiddet politik bir olaydır ve çözümü bütünüyle politika değişimi gerektiren bir durumdur. Artık doktor dövebilmeyi bir konfor alanı olarak sunan anlayış ülkenin tıp ortamına ve halkın sağlık hakkına doğrudan saldırı içindedir“ dedi.

“İktidar birkaç oy kaybetmemek için hekimlerin canlarını hiçe saymıştır’’

Basın açıklaması sonrası VOA Türkçe’ye konuşan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları da, sağlıkta şiddetin asıl nedeninin politik yanlışlar olduğuna vurgu yaptı. TTB olarak aynı zamanda vatandaşların da sağlık hakkını savunduklarını belirten Dr.Eroğulları, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr Kazım Doğa Eroğulları

“Sağlıkta şiddetin asıl nedeni yıllardır hekimliği, hekimlik değerlerini değersizleştiren ve bu ortamı sağlayan politik süreçlerdir, bilinçli tercihlerdir. Çünkü iktidar bu konuda bir tercih yapmıştır. Birkaç oy kaybetmemek uğruna sağlık emekçilerinin, hekimlerin canlarını hiçe saymıştır. Daha geçenlerde ‘bu iktidar döneminde doktor dövme özgürlüğümüz var’ diyen zihniyete ifade özgürlüğü denmiştir. ‘Giderlerse gitsinler’ denmiştir. Halbuki bu şiddeti doğuran bu politikalardır. Kışkırtılmış sağlık talepleridir. Bizim mücadelemiz aynı zamanda yurttaşlarımızın sağlık hakkı mücadelesidir. Eğer sağlıkta kaliteli, nitelikli bir hizmet alamıyorsanız bunun sorumlusu ve çözümü doktor değil bu sağlık sistemini yaratanlardır. Hastalarımız şu anda aylarca randevu alamamakta ve özel sektörde ücretleri karşılayamamaktadır. Vatandaşlarımız bizim yanımızda olsunlar, yeni bir sağlık sistemi mümkün.“

İddiaya göre, yüksek ateş şikayeti ile hastaneye getirilen bir çocuğun damar yolunun geç açıldığı gerekçesiyle çocuğun yakınları acilde görevli doktor Esadullah Beğoğlu’na hakaretler ederek saldırdı. Hastane içinde başlayan gerginlik acil servisin bahçesine kadar taştı. Demir sopa ve kemerlerle yapılan saldırıda Beğoğlu ve hastanenin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık ile güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus yaralandı.

Exit mobile version