Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump’a ‘Çirkin tiran palyaço’ notuyla zehir gönderen kadına ceza: 22 yıl hapisten sonra sınır dışı edilecek

Trump'a 'Çirkin tiran palyaço' notuyla zehir gönderen kadına ceza: 22 yıl hapisten sonra sınır dışı edilecek


– ABD’de, Pascale Cecile Veronique Ferrier adlı kadın eylül 2020’de Beyaz Saray’da dönemin Başkanı Donald Trump’a hint fasulyesinden üretilen bir tür zehir olan risin içeren tehdit mektupları gönderdiği gerekçesiyle yaklaşık 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, Kanada ve Fransa vatandaşı 55 yaşındaki Ferrier’in, bu yılın başlarında risin dolu mektupları Trump’a ve sekiz Teksas Eyaleti kolluk kuvveti yetkilisine gönderdiğini kabul etmesinin ardından geldi.

KENDİSİNİ ‘AKTİVİST’ OLARAK TANIMLIYOR

Ferrier, mahkemeye planının başarısız olduğu için pişman olduğunu ve “Trump’ı durduramadığını” söyledi. Dava hakimlerine hitaben yaptığı uzun konuşmada kendisini bir terörist olarak değil bir aktivist olarak gördüğünü dile getiren Ferrier, “Hedeflerime ulaşmak için barışçıl yollar bulmak istiyorum” diye ekledi.
TRUMP’A ‘ÇİRKİN TİRAN PALYAÇO’ ADINI TAKMIŞTI

Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) suçlama belgeleriyle birlikte sunduğu yeminli ifadeye göre, Trump’a gönderilen zarf eylül 2020’de Washington’daki Beyaz Saray posta tasnif tesisinde ele geçirildi. Tesisteki personel, mektupları şüpheli bularak FBI ile temasa geçti. Ferrier iki gün sonra Kanada-ABD sınırında tutuklandı. Belgelere göre, Trump’a gönderilen mektupta “Senin için yeni bir isim buldum: Çirkin Tiran Palyaço

CEZASININ ARDINDAN SINIR DIŞI EDİLECEK

Duruşma savcıları ise, 55 yaşındaki kadının eylül 2020’de Kanada’nın Quebec eyaletindeki evinde risin ürettiğini itiraf ettiğini açıkladı. Adalet Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamaya göre, Ferrier 262 ay hapis cezasının ardından sınır dışı edilecek ve ABD’ye geri dönmesi durumunda ömür boyu denetimli serbestlik uygulanacak.

2014 YILINDA DA BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI

Risinin bilinen bir panzehiri yoktur. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, doza bağlı olarak 36 ila 72 saat içinde ölüme neden olabilir. 2014’te Mississippi’li bir adam dönemin Başkanı Barack Obama ve diğer yetkililere risinli mektuplar gönderdiği için 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version