Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trabzonspor adım adım satılıyor mu?

Trabzonspor adım adım satılıyor mu?


HABER-YORUM | OĞUZ AYAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Körfez turuna çıkmış ve Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan programında iş dünyasını bir araya getirmişti. Gezinin ardından Trabzonspor’un Katarlılara satılabileceği, Katar Şeyhi Tamim bin Hamad’ın Trabzonspor Kulübü’nü 665 milyon Euro (20 Milyar TL) karşılığında satın almak istediği iddia edilmişti. Ancak Trabzonspor cephesi söz konusu iddiaları yalanlamakla yetinmişti.

Trabzonspor’un önceki gün Papara A.Ş. ile imzaladığı 2023-2024 sezonundan itibaren başlamak üzere toplam 5 sezonluk süreyi kapsayan sponsorluk anlaşması söz konusu iddiaları yeniden gündeme getirdi. Çünkü, yapılan sözleşme gereği Papara A.Ş. Bordo Mavili takıma kullanacağı haklar karşılığında yıllık 236 milyon TL + KDV olmak üzere toplamda KDV dahil 1.416.000.000.-TL ödeme yapacaktı. Bu rakam Süper Lig tarihinin en pahalı sponsorluk anlaşması olarak kayıtlara geçti. Çünkü ligin en pahalı ve kaliteli kadrosuna sahip Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yaptığı anlaşmalar bile bu rakamın çok çok altında yer alıyor. Avrupa Kupaları’nda bile mücadele etmeyen ve yaptığı düşük kaliteli transferlerle gelecek sezon için de ümit vermeyen bir takıma uluslararası bir firmanın 10 milyon Euro’ya yakın bir rakamı vermesi çok akla yatkın gelmiyor.

Türkiye’de bazı sosyal medya mecraları, sponsorluk anlaşması öncesinde “Trabzonspor’a Katarlı firma mı sponsor oluyor?” başlıklı yazılar kaleme aldı. Söz konusu yazılarda, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın Katar sermayeli QNB Finans Bank ile masaya oturduğunu yazmıştı. Yazıdan birkaç gün sonra Bordo Mavili takımın Başkanı Papara ile anlaşma imzalandığını açıkladı. Ulaşılan bilgilere göre; iktidar partisiyle ve özellikle de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Trabzonspor üzerindeki etkisini bilmeyen kimse yok. Albayrak bu aşamada Başkan Doğan ile yakın ilişki içerisinde. Hatta bir önceki Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun istifa etmesinde bu ikilinin etkisini bilmeyen yok.

KATAR DEVREDE

Şimdi gelelim asıl konuya… Trabzonspor’un anlaşma imzaladığı Papara isimli firma Katarlı QNB Bankası ile yakın bir ilişki içerisinde. Finansbank ismi, 20 Ekim 2016 tarihinde QNB Finansbank olarak değiştirildi. 1 Şubat 2018’de Finansbank’ın Katar Ulusal Bankası’na satılması ve şirketinin unvanı QNB Finansbank olarak değiştirildi. Papara isimli yerel bir finans şirketinin bir yıl içerisinde sponsorluk bedeli olarak Bordo Mavili takıma, yıllık 236 milyon TL + KDV olmak üzere toplamda beş yıl için KDV dahil 1 milyar 416 milyon TL ödeme yapmasının izahı yok. Hem de orta seviyede bir takıma yatırım yapılması hiç de akıl karı olarak gözükmüyor.

Bundan dolayı Trabzonspor taraftarlarının tepkisini çekmemek adına Katarlı şirket adım adım Bordo Mavili takımın içine yerleşiyor. Anlaşmanın bittiği tarihten itibaren de takımın devri için bütün sosyal dengeler oluştuğu için de sorunsuz bir devir işlemi yapılacak gibi gözüküyor. Spor camiasını yakından bilen duayenlerin ifadesine göre de, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa’da başarılı bir şekilde mücadele ettiği bir dönemde bir şirketin tanıtım için bu takımları değil de, Trabzonspor’u tercih etmesi bazı soru işaretleri bünyesinde barındırıyor.

Tuz her zaman erken kokar. Hele ki Türkiye’de… Birkaç ay içerisinde Papara A.Ş. ile yapılan yüksek rakamlı anlaşmanın detayları da ortaya çıkar. O zaman şirketin neden gözünü karartarak milyonlarca TL’yi takımın kasasına koyduğu daha net anlaşılacaktır.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version