Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TİP’ten gazeteci Bahar Feyzan hakkında suç duyurusu

TİP’ten gazeteci Bahar Feyzan hakkında suç duyurusu


Türkiye İşçi Partisi (TİP), 14 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine CHP’den 30 milyon lira alarak seçime girdiğini iddia eden gazeteci Bahar Feyzan hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve manevi tazmiat davası da açılacağını açıkladı.

Bahar Feyzan, sitesinde TİP’in CHP sermayesiyle seçime girdiğini ve 30 milyon lira aldığını iddia etmişti. Feyzan, “CHP’nin Bütçesi Deniz Yemeyen Keriz mi?” başlıklı yazısında “Erkan Baş; ‘varlık sebebimiz, eşit yurttaş olarak yaşayacağımız bir ülke ve dünya hayali için mücadele etmek’ demişti. Fakat seçim yoluna CHP’den aldığı 30 Milyon TL sermaye ile çıktı.” ifadelerini kullanmıştı.

Feyzan’ın iddiası üzerine TİP yöneti suç duyurusunda bulunulacağını ve tazminat davası açılacağını bildirdi. Tazminat davasından elde edilecek gelirin tamamının depremzedeler için kullanılacağı belirtilen TİP’in açıklaması şöyle:

‘‘Bahar Feyzan adlı kişinin, partimizin seçim döneminde CHP’den 30 milyon TL aldığına dönük iftirası hakkında parti avukatlarımız suç duyurusunda bulunacak ve hem kendisine hem de bu iftirayı yayanlara manevi tazminat davası açılacaktır.

TİP’in merkezi seçim bütçesi, düzen partilerinin bir ilçe örgütünün bütçesinden dahi düşüktür. Bu dava vesilesiyle yalnızca emekçilerin katkılarıyla oluşturduğumuz seçim bütçemiz hakkındaki iftirayı ortadan kaldırmakla kalınmayacak; halkın parasının aktarıldığı kimi partilerin gereksiz harcamalarıyla hangi ‘gazetecilerin’, reklamcıların veya araştırmacıların da zengin edildiği anlaşılacaktır.

Ayrıca müfterilerden elde edilecek tazminatın tamamı depremzedeler yararına kullanılacaktır.’’

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version