Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tarsus’ta halk buluşması: Tecrit kalkmadan Kürt sorunu çözülmez


MERSİN – Tarsus’ta esnaf ve halkla bir araya gelen Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadan Kürt sorunu çözülmez” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan ve beraberindeki heyet, Tarsus’un Fahrettinpaşa Mahallesi’nde esnaf ve halkla bir araya geldi. Burada konuşan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi. 29 aydır Abdullah Öcalan’dan haber alınmadığına dikkat çeken Bozan, “Sayın Abdullah Öcalan’ın ailesiyle ve avukatlarıyla görüştürülmesine izin verilmiyor. İmralı’da neler olduğunu kimse bilmiyor. Bizler diyoruz ki Abdullah Öcalan’la görüşülmeden Kürt sorunu çözülmez. Bunun tek çaresi Abdullah Öcalan’la görüşülmesi ve Kürtler ne kadar ulusal birliğini sağlarsa o şekilde başarıya ulaşır. Birlik sağlanmazsa ne tecrit kalkar ne de Kürt sorunu çözülür. Tecrit sadece cezaevi eylemleriyle değil tüm Kürt halkının birlik ve mücadelesiyle kalkar” dedi. 

Bozan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kobane Davası’na dahil olmak için dilekçe vermesiyle ilgili ise şunları söyledi: “Ülkede her gün taciz, katliamlar yaşanırken dilekçe vermeyen Diyanet Kobane Davası’na katılmak istedi. Diyanet’in bu davayla hiçbir ilgisi yoktur, Erdoğan’ın talimatıyla davaya katılmak istedi. Devletin bu kirli politikalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version