Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye’de enkaz altında doğan bebek altı ay sonra görüntülendi: Amcası evlat edinmişti

Suriye'de enkaz altında doğan bebek altı ay sonra görüntülendi: Amcası evlat edinmişti


– Maraş depremlerinin vurduğu Suriye’de enkaz altında doğmasıyla dünya gündemine gelen Afraa bebek altı ay sonra ilk kez görüntülendi. Cinderes’te enkaz altında ölen annesine hâlâ göbek kordonuyla bağlıyken kurtarılan bebeğe ilk olarak Arapçe’da ‘Aya’ (Mucize) adı verilmişti. Aya bebeğin kurtarılma anlarına ait video günlerce dünya kamuoyunun gündeminden düşmemişti.

‘BANA BABASINI VE KIZ KARDEŞİNİ HATIRLATIYOR’

Hastaneden çıktıktan sonra amcası tarafından evlat edinilen Afraa bebeğin hayatı zorluklarla dolu. Buna rağmen, Türkiye sınırına yakın Cinderes kasabasında amcası ve halasının yedi çocuğuyla birlikte yaşayan Afraa’nın sağlığı yerinde. Amca Halil el-Sawadi, “Henüz çok küçük ama bana babasını ve kız kardeşi Nawara’nın gülüşünü hatırlatıyor” ifadeleriyle öksüz ve yetim doğan bebeğe sevgisini ifade ediyor.

‘GERİYE KALAN TEK HATIRANIN O OLACAĞINI BİLİYORDUK’

El-Sawadi, Afraa’yı enkaz altından çıkardığı anı canlı bir şekilde hatırlıyor: “Çatı üzerlerine düşmüştü. Biri beni aradı ve bir kadın cesedi bulduklarını söyledi. Oraya varır varmaz kazmaya başladım, sonra bir ses duydum. Hâlâ annesine bağlı olan Afraa bebekti. Onu kurtarmaya kararlıydık, ailesinden geriye kalan tek hatıranın o olacağını biliyorduk.”

DNA TESTİYLE AKRABA OLDUĞUNU KANITLAMAK ZORUNDA KALMIŞTI

Depremden sonraki altı ay aile için çok zor geçmiş. Afraa hastanedeyken, dünyanın dört bir yanından binlerce kişi onu evlat edinmeyi teklif ettiği için Halil ve eşi Hala, akraba olduklarını kanıtlamak zorunda kalmış. O günleri, “Afraa’yı bize vermek istemediklerini hissettim” diyen amca, DNA testinin gelmesini beklerken birilerinin onu kaçırmasından çok endişe ettiklerini aktardı.

‘O ARTIK BENİM ÇOCUKLARIMDAN BİRİ’

O günlerde hastanede alınan yoğun güvenlik önlemleriyle korunan Afraa bebek, DNA testi sonucunda amcası ve halasına verilmiş. Afraa, şimdi Halası, amcası ve yedi kuzeniyle birlikte yaşıyor. “O artık benim çocuklarımdan biri” diyor Halil ve ekliyor: “Ondan uzakta çok fazla zaman geçiremiyorum.” Büyüdüğünde ona olanları anlatacağını ve kaybettiği ailesinin resimlerini göstereceğini söyleyen amca, bölgede çok kötü koşullar altında yaşayan insanlar olduğunu belirterek, “Evimi ve arabamı kaybettim ancak sağlığımız yüzde 100 yerinde” diye konuştu. Birleşmiş Milletler 6 Şubat Maraş depremleri nedeniyle Suriye’nin kuzeybatısında en az 4 bin 500 kişinin öldüğünü ve tahminen 50 bin ailenin de yerinden edildiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version