Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleymaniye’de 2 bin 500 yıl öncesine ait arkeolojik alan bulundu


HABER MERKEZİ – Süleymaniye Arkeoloji Müdürlüğü ve Japonya Chubu Üniversitesi işbirliğiyle, Süleymaniye’de 2 bin 500 yıl öncesine ait önemli bir arkeolojik alan bulundu.

 

Süleymaniye Arkeoloji Müdürlüğü ve Japonya Chubu Üniversitesi işbirliğiyle, Feder Kurdistan Bölgesi’nde Süleymaniye’nin Tancero ilçesine bağlı Yasin Tepe’de 2 bin 500 yıl öncesine ait önemli bir arkeolojik alan bulundu.

 

VALİDEN AÇIKLAMA

 

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, arkeoloji ekiplerinin 1 haftalık çalışmalarının ardından sadece Irak ve Güney Kürdistan’da bulunan çok önemli arkeolojik alan ve eserler bulduklarını söyledi. Ebubekir, eserlerin bilimsel sınıflandırmalara göre Neolitik dönemden İslam dönemine kadar değişkenlik gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu ekip, Asur dönemine ait arkeolojik eserler üzerinde çalışıyor. Evler, sokaklar, mezarlıkların yanı sıra Asur dönemine ait nadir tarihi eserleri ortaya çıkardılar.”

 

EĞİTİM KURSU AÇILACAK 

 

Asurlara ait arkeolojik alanın oldukça ilginç ve taşlarla süslendiğine dikkati çeken Ebubekir, alanın bir mühendislik harikası olduğunu ifade etti. Ebubekir, arkeoloji alanında gelecekte yapılacak çalışmalar ve tarihi eserlerin arama çalışmaları ile ilgili olarak, Süleymaniye Arkeoloji İdaresinin uluslararası üniversitelerden oluşan bir ekiple koordinasyon içerisinde arkeoloji alanında kullanılan bazı ekipmanlara yönelik eğitim kursu açacaklarını duyurdu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version