Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soner Yalçın’ın, Odatv’de ‘Mehmet Cengiz zorda kalır’ diye yayınlatmadığı röportaj ortaya çıktı: Londra’da topraktan 6 daire çok mu yani

Soner Yalçın’ın, Odatv’de ‘Mehmet Cengiz zorda kalır’ diye yayınlatmadığı röportaj ortaya çıktı: Londra’da topraktan 6 daire çok mu yani


Seçim öncesinde Mehmet Cengiz’in, Kılıçdaroğlu’na ağır hakaretler ettiği için bizzat Soner Yalçın tarafından yayınlatılmayan bir röportajı olduğu ortaya çıktı. Röportaj yayınlanmayınca Odatv’nin reklama boğulduğu belirtiliyor. Mehmet Cengiz ise söyleşi sırasında Londra’da sokak aldı iddialarına “Orada Katarlıların yaptığı bir binaya topraktan altı tane daire yazıldı. Altı tane daire. Bu çok mu yani?” dediği duyuluyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 5’li çetesi olarak anılan holdinglerden Cengiz Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, seçim öncesi Odatv’ye röportaj verdi.

Cengiz’in o dönem cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı ifadeler nedeniyle röportajın yayımlanmadığı iddia edildi.

Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’in yaptığı röportajın görüntülerini Polemik Haber yayınladı.

Röportajın Cengiz’in Kılıçdaroğlu’na yönelik ağır ifadeleri nedeniyle bizzat Odatv’nin sahibi Soner Yalçın tarafından engellendiği iddia ediliyor.

Röportajda yer alan ifadeler şöyle:

“Can Özçelik: Şimdi 3 milyar TL yardım bağışında bulundunuz ama 2005, 2009 yılları arasına ait 300 milyon dolarlık bir vergi borcunuzun silindiği haberleri de yayımlandı. Kılıçdaroğlu dün tweetinde dedi ki “Bu yaptığınız bağışların saklayın.”

Mehmet Cengiz: O kendi bağışından sorumludur. Benim bağışıma karışamaz. Benim bağışıma da laf edemez.

CÖ: Silinen rakam ne kadar acaba?

MC: Hatırlamıyorum. O sizin bahsettiğiniz ta 2007 yılındaki bir olay.

CÖ: Dün yaptınız. Bugün de Resmi Gazete’de bir yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla verildi size. Teşvik de ben hemen söyleyeyim. Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, Bir takım vergi muafiyetinin de içinde olduğu, indiriminin de içinde olduğu bir teşvik paketi verildi size.

MC: Türkiye’ye yatırım yapanlara teşvik veriliyor. Koç da alıyor, Sabancı’sı da alıyor. Ahmet’i alıyor, Mehmet de alıyor. Benim başka bir ülkem yok. Benim başka bir milletim de yok. Ben hayatım bu millete adamışım. Bana çete diyemez. Türkiye’de zaten üç yıldır ihale almıyorum. Ama dünyanın her yer işlerim var. Allah’a şükür. Her yerde.

CÖ: Veya size neden çete diyor? Buna ilişkin bir yorumunuz veya aradınız mı?

MC: Londra’da diyor ya sokak almış. Orada Katarlıların yaptığı bir binaya topraktan altı tane daire yazıldı. Altı tane daire. Bu çok mu yani? Elli kişi Kılıçdaroğlu diyor ya bana haber gönderiyor. E kardeşim gelin incelemeye. Bekleme iktidarı.

MC: Bulamış ağzına kardeşim.

CÖ: Bu sözü veriyorsunuz değil mi? Şimdi yalnız Türkiye’deki bütün büyük ihaleler de bu beş firmaya gidiyor…

MC: Şimdi kardeşim sözümü kesme!

CÖ: İktidar sizi kayırıyor mu peki?

MC: Ben öyle düşünmüyorum. Diyor ki bana da “paralar yurt dışında”. Hadi ara bulun bakayım param yurt dışında mı?.

CÖ: Yurt dışında paranız hiç mi yok?

MC: Fabrikam var.

CÖ: İki yıl, bir buçuk yıl önce Kaz Dağları tartışması vardı. Şimdi bir haber daha çıktı. Orada kırk milyon metreküplük su ihtiyacını bir çaydan karşılamak için başvuru yaptığınız yönünde bir iddia vardı. Oradaki birkaç köyün su ihtiyacını giderdiği çayı siz kullanmak için istemişsiniz. Bu doğru mu?

MC: Ama onu teknik olarak suyu oradan mı alıyorlar? Buradan mı alıyorlar? Onu şimdi ne desem yalan olur bilmiyorum yani. Ben üç yıldır Türkiye’de ihalelere girmiyorum. Otuz sekiz tane ihale yapıldı. Ben ikisine girdim. Ben hayatımı bu millete adamışım.

CÖ: Kaç milyar dolarlık iş aldınız peki? AKP iktidarıyla aldığınız ihale sayısı iki mi sadece?

MC: Ben nereden bileyim?

CÖ: Peki niye siz şuna yanıt vermediniz? Niye hep siz Mehmet Cengiz gündemde?

CÖ: Neden hep Mehmet Cengiz iktidarın bütün ihalelerinde, büyük işlerinde Mehmet Cengiz var, Cengiz Holding var?

MC: Rizeliyim. Sayın Cumhurbaşkanımız Rizeli.

CÖ: Rizeli olsaydım keşke. Ben de gerçekten bunu istedim şu anda.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Polemik Haber Odatv patronu Soner Yalçın’ın vergi kaçırdığına dair belgeli şekilde bir haber yayımladı. Haberde Soner Yalçın’ın vergi kaçırmak için 2015-2017 yılları arasında, ODA TV’nin reklam gelirlerini şirket hesabı yerine, öz yeğeni Duygu Güven Yalçın’ın şahsi hesabına yatırdığı belgeleriyle açıkladı. Ayrıca Soner Yalçın’ın vergi kaçakçılığının üstünü F.TÖ haberleri ile örtmeye çalıştığı da, belgelerde açık şekilde görünmekteydi. 

Soner Yalçın ve Odatv, devleti dolandırmaya teşebbüsü belgeleriyle ortaya çıkınca Polemik Haber’e savaş açtı. Yalçın, kalemşörlüğünü yaptığı ‘Beşli Çete’nin lakabını, Polemik Haber için kullandı ve sahibi olduğu Odatv’de yayımlattığı haberde, Polemik Haber ve KRT TV yöneticilerini kast ederek “Kars çetesi” ifadeleri kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version