Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SOHR: IŞİD’le Rakka’da çıkan çatışmada 10 Suriye askeri öldü

SOHR: IŞİD'le Rakka'da çıkan çatışmada 10 Suriye askeri öldü


Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine muhalif, İngiltere merkezli Suriye insan Haklarını Gözlemevi (SOHR) Suriye’nin kuzeyindeki Rakka vilayetinde IŞİD ile dün gece saatlerinde çıkan çatışmalarda en az 10 Suriye askerinin öldüğünü duyurdu. SOHR açıklamasında, saldırıda yaralıların da olduğunu söyledi.

SOHR, IŞİD militanlarının bu sabah geri çekilmeden önce kısa bir süreliğine ele geçirdikleri Maadan köyü çevresindeki Suriye ordusunun kontrol noktalarına saldırdığını söyledi. Saldırıda ölenlerin yanı sıra Suriye hükümetiyle bağlantılı en az altı savaşçının yaralandığı da öne sürüldü. Suriye resmi haber ajansı SANA çatışmalarla ilgili haber yapmadı. IŞİD, propaganda kanallarında saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

IŞİD bir zamanlar Suriye’nin ortası, kuzeyi ve doğusunun yanısıra Irak’ın bazı kısımlarını kontrolü altına almıştı. Suriye ordusu ve müttefiklerinin ve ABD’nin desteklediği Kürt grupların yaptığı ayrı saldırılar, IŞİD’in bu topraklarda hakimiyetini kaybetmesini sağladı. Ancak IŞİD’in uyuyan hücreleri, özellikle bir zamanlar kontrol ettikleri uçsuz bucaksız çöl bölgelerinde hala vur-kaç saldırıları düzenliyor.

IŞİD geçen hafta Ebu Hafs el Haşimi el Kureyşi’yi yeni lideri olarak görevlendirdiğini duyurmuştu. Örgüt, Türkiye’nin Nisan ayında öldürdüğünü duyurduğu eski lideri Ebu Hüseyin el Hüseyni el Kureyşi’nin ölümünü de ilk kez doğrulamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version