Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sêrt’te çıkan yangına müdahale edilmiyor


SÊRT – Sêrt’in Berwarî ilçesi Osiyan Köyü kırsalında ormanlık alanda çıkan yangına müdahale edilmezken, yangın devam ediyor.

Sêrt’in Berwarî ilçesi Osiyan Köyü Karamık Mezrası’nda ormanlık alanda yangın çıktı. Öğlen saatlerinde çıkan yangın bölgede ziyaret gerçekleştiren Yeşil Sol Parti Sêrt Milletvekilli Tuncer Bakırhan, görevden alınarak yerine kayyım atanan Sêrt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti İl örgütlerinden oluşan heyetin çağrısıyla duyuruldu. Kent vekili Tuncer Bakırhan, sanal medya hesabından yangının söndürülmesi için çağrıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve kentte bulunan Orman İl Müdürlüğü yetkililerine de haber verdiklerini söyleyen Bakırhan, köylülerden aldığı bilgiye göre yangının korucular tarafından çıkarıldığının kendilerine aktarıldığını söyledi. Bakırhan, yangının söndürülmesi çağrısında bulundu.

ARADAN GEÇEN 2 SAATTE MÜDAHALE EDİLMEDİ

HDP, Yeşil Sol Parti ve DBP’den oluşan heyet, 2 saat sonra yeniden kısa bir açıklama yaptı. Yangının da görüldüğü alandan açıklama yapan Bakırhan,  gittikçe büyüyen yangına müdahalenin gerçekleşmediğini belirtti. Yetkililere haber vermelerine rağmen yangına müdahale edilmediğini dile getiren Bakırhan, “Ormanı da ağacı da coğrafyayı da kendilerinden saymıyorlar. Kesinlikle kabul edilemez. Önlem almayanlar, yangında payı olan ve söndürülmesinde de ihmali olan herkes hakkında suç duyurusunda da bulunacağımızı kamuoyuna paylaşıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

Yangına müdahale edilmediği için devam ettiği öğrenildi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version