Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sedyeyle cezaevine götürülen Mustafa Said Türk sedyeyle evine getirildi: Ailesi görünce şoke oldu

Sedyeyle cezaevine götürülen Mustafa Said Türk sedyeyle evine getirildi: Ailesi görünce şoke oldu


Hasta yatağından sedye ile alınarak cezaevine götürülen 86 yaşındaki hayırsever Mustafa Said Türk, Adli Tıp Kurumu’nun infaz erteleme raporu vermesinin ardından Menemen R Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi.

Cezaevinden sedyeyle Manisa Turgutlu’daki evine getirilen Mustafa Said Türk’ü acı içerisindeki hali yürekleri burktu.

Hasta yatağından sedye ile alınarak cezaevine görürülen 86 yaşındaki hayırsever Mustafa Said Türk, Adli Tıp’ın kararının ardından tahliye edildi

Yatalak hasta Türk, infaz erteleme kararından sonra bu akşam yine sedyeyle evine getirildi. 24 gündür hastane, cezaevi, Adli Tıp,… pic.twitter.com/gDKSqxd1VZ

— Tr724 (@Tr724) August 24, 2023

24 gündür cezaevi, hastane, Adli Tıp arasında mekik dokuyan babasının 15-20 kilo zayıfladığını söyleyen oğlu doktor Süleyman Türk, babasının vücudunun yara bere içinde olduğunu söyledi.

“BABAMI DİRİ DİRİ MEZARA SOKMAK İÇİN ALMIŞLAR”

Kronos’tan Sevinç Özarslan’a konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Süleyman Türk, “Sırtına, kollarına bir bakın. Hayvan gibi attılar oraya, bakım yok ki orada. Birkaç gün daha dursa ölecek belki. Bakışları ölü gibi, o canlı adam gitmiş, ne hale gelmiş. Çok zayıflamış, yemesi içmesiyle orada kim ilgilenecek. Yazın bunları herkes duysun, bütün dünya görsün. Babamı diri diri kabre sokmak için almışlar. Babam belki de son günlerini yaşıyor. Babama yapılan zulümler mi içlerini soğutacak?” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gülen cemaatine yönelik davalar kapsamında 10 yıl hapis cezası verilen ve infaz erteleme talebi Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilen Mustafa Said Türk, 31 Temmuz 2023’te evinden 112 Acil Servis ile alınıp  tutuklandı.

Önce Manisa T Tipi Cezaevine götürülen, ardından hastaneye kaldırılan Türk, Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde hastane mikronu kaptı. Enfeksiyona dayalı hafıza kaybı yaşayan ve burnundan hortumla beslenmeye başlayan Türk’e sekiz doktordan oluşan hastane heyeti ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği için 10 Temmuz 2023 perşembe günü, jandarmaların eşlik ettiği ambulansla bir saat uzaklıktaki İzmir Menemen R Tipi Cezaevine götürüldü. Bir gün sonra cezaevinden İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Türk, aynı gün tekrar hapse konuldu.

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinin 9 Ağustos 2023 tarihli düzenlediği raporda “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/2-16/6 maddesi kapsamında değerlendirildi. Cezası, ceza infaz kurumu şartlarında hayatını yalnız idame ettiremez. Cezasının infazının geriye bırakılmasına gerek yoktur. T.C. Anayasası’nın 104/2-B maddesinde belirtilen sürekli hastalık sakatlık kocama hali vardır. R tipi kapalı/açık ceza infaz kurumlarında kalmasına gerek vardır.” denildi.

Adli Tıp Kurumu ise 2 Ağustos 2023’te düzenlediği raporda yatalak hasta Mustafa Said Türk’ü muayene etmek için İstanbul’a çağırdı. 20 Ağustos’ta İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülen Türk’ün infazı iyileşinceye kadar ertelendi.

2018 yılında geçirdiği beyin kanamasından sonra yatalak hale gelen Mustafa Said Türk’ün temel ihtiyaçları evinde 24 saat boyunca kalan iki bakıcı tarafından karşılanıyor. İki kez beyin kanaması, bir kez kalp krizi geçiren ve stent takılan Mustafa Türk, aynı zamanda günde 4 tane insülin iğnesi oluyor.

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yeşil Sol parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Türk’ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, yakın aile dostu ve Manisalı hemşehrisi olan ağır hasta mahpus Mustafa Said Türk (86) ile ilgili açıklama yapmıştı.

Ceza ve tutukevlerinde ileri derecede hasta ve yaşları oldukça ilerlemiş, tedavileri ve iyileşme süreçleri cezaevi şartlarında mümkün olmayan mahkumların bulunduğunu belirten Arınç, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yaşam hakkı anayasal teminat altındadır. Devlet, ceza ve tutukevlerindeki yurttaşlarının da yaşam hakkını korumakla mükelleftir. Yaşları çok ilerlemiş ve kendi ihtiyaçlarını dahi göremeyen insanların cezaevinde çile çekmesinin hangi adalete sığdığını ya da hangi kamu yararını karşıladığını doğrusu merak ediyorum. Seksenli yaşları çoktan aşmış, suçları ve hükümlülükleri ne olursa olsun yatalak durumda olan cezaevinden hastaneye dahi en az dört beş kişinin yardımıyla götürülebilen, birçok kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin infazlarının ertelenmemesi konusu kamu vicdanını yaralamaktadır.”

GELECEK PARTİLİ İSİM DE GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Öte yandan, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, sosyal medya hesabından Türk’ün yatalak haliyle cezaevinde tedavi görmesine tepki göstermişti.

Sema Silkin Ün paylaşımında, “Mustafa Türk’ün videolardan gördüğümüz haliyle tedavisini cezaevinde görmesi, Seher Dursun’un daha önce düşük yapmış hamile bir kadın olarak tutukluluğunu cezaevinde geçirmesi aklın da vicdanın da adaletin de sınırlarını yok ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version