Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’ya bağlı Dağıstan’da benzin istasyonunda patlama: En az 35 kişi öldü

Rusya'ya bağlı Dağıstan'da benzin istasyonunda patlama: En az 35 kişi öldü


Rusya’nın güneyindeki Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde bir petrol istasyonunda yaşanan patlama sonucu en az 35 kişi öldü. Patlama, Hazar Denizi kıyısındaki Mahaçkale şehrinde pazartesi akşamı yerel saatle 21:40’da meydana geldi.

Rusya Sağlık Bakanlığı olayda 80 kişinin yaralandığını duyururken, Rus Interfax haber ajansı, doktorların ölenler arasında üç çocuk olduğunu söylediğini de aktardı.

ÖLENLER ARASINDA ÜÇ ÇOCUK DA VAR

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nin Başkanı Sergey Melikov, “Trajedinin nedenleri açıklığa kavuşturulmaktadır. Kolluk kuvvetleri, sonuçları adaleti ve Dağıstanlıların güvenliğini sağlayacak bir teftiş yürütüyor” dedi. Dağıstan Soruşturma Komitesi de olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bölgeden gelen görüntülerde gece gökyüzünü aydınlatan büyük bir yangın ve olay yerinde çok sayıda itfaiye aracı olduğu görüldü. Acil durum bakanlığı 260 kadar acil durum çalışanının görevlendirildiğini ve ağır yaralıların Moskova’ya tahliyesi için bir uçağın gönderildiğini söyledi. Rus Interfax haber ajansı, doktorların ölenler arasında üç çocuk olduğunu söylediğini de aktardı.

PATLAMANIN NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Rus Izvestia gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir görgü tanığı yangının benzin istasyonunun karşısındaki bir otoparkta başladığını söyledi. “Patlamadan sonra her şey başımıza yıkıldı. Artık hiçbir şey göremiyorduk” dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi ise yangının bazı araç bakım çalışmaları sırasında çıktığını ve “ardından bir patlama olduğunu” söyledi. Komite, olaya yol açan koşulların tespit edilmesi için bir ceza davası açıldığını söyledi. Dağıstan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu’nun 83 parçasından biri. Mahaçkale, başkent Moskova’dan yaklaşık 1,600 km uzaklıkta yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version