Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’dan Ukrayna’nın Çernihiv kentine füze saldırısı: Yedi kişi öldü, 117 kişi yaralandı

Rusya'dan Ukrayna'nın Çernihiv kentine füze saldırısı: Yedi kişi öldü, 117 kişi yaralandı


Ukrayna Çernihiv kenti belediye başkanı Oleksandr Lomako bir Rus füzesinin Ukrayna’nın kuzeyindeki şehirde bulunan merkezi bir meydanı vurması sonucu aralarında altı yaşında bir çocuğun da bulunduğu yedi kişinin öldüğünü ve 117 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırının gerçekleştiği sırada insanların dini bir bayramı kutlamak üzere kiliseye gitmekte olduğunu belirten Ukrayna İçişleri Bakanlığı da yaralılardan 12’sinin çocuk, 10’unun da polis memuru olduğunu söyledi.

İSVEÇ’E GİDEN ZELENSKİY: RUS FÜZESİ ŞEHİR MERKEZİNİ VURDU

İsveç’e çalışma ziyaretinde bulunan Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Telegram’da saldırıyla ilgili paylaşımda bulundu.”Bir Rus füzesi şehrin tam merkezine, Çernihiv’e isabet etti. Kent merkezinde bir meydan, politeknik üniversitesi, bir tiyatro var. Rusya’nın acı ve kayıp gününe dönüştürdüğü sıradan bir cumartesi günü” dedi. İçişleri Bakanlığı saldırıda tiyatro binasının çatısının yıkıldığını da açıkladı.

Çernihiv, başkent Kiev’in yaklaşık 145 km kuzeyinde yapraklı bulvarların ve asırlık kiliselerin bulunduğu bir şehir. Rusya, geçen yıl Şubat ayında başlattığı geniş çaplı saldırının bir parçası olarak Ukrayna’nın cephe hattından uzak şehirlerini füze ve insansız hava araçlarıyla vuruyor. Ukrayna hava kuvvetleri bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada Ukrayna ordusunun Moskova’nın bir gecede fırlattığı 17 İran yapımı Şahid insansız hava aracından 15’ini düşürdüğünü de duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version