Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya yine NATO sınırındaki limanı vurdu: 13 bin ton tahıl imha oldu

Rusya yine NATO sınırındaki limanı vurdu: 13 bin ton tahıl imha oldu

– Rus insansız hava araçları bir kez daha Ukrayna’nın Tuna Nehri’ndeki İzmail limanında bulunan tahıl tesislerini vurdu. Söz konusu tesisler NATO ülkesi Romanya sınırına 200 metre mesafede bulunuyor ve saldırıda 13 bin ton tahılın imha edildiği belirtiliyor. Son saldırı, Rusya’nın Karadeniz tahıl Anlaşması’ndan çekilmesinden bu yana gerçekleşen sekizinci hava akını oldu. Ukrayna tarafı ise gece boyunca İHA saldırılarını sürdürdü. Her iki tarafın hava saldırılarında toplam yedi sivilin öldüğü dört sivilin de yaralandığı açıklandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ayrıca, Kırım’da Rus ordusuna ait S-400 hava savunma füzelerinin vurulduğunu açıkladı.

‘RUSYA ANLAŞMADAN ÇEKİLDİKTEN SONRA 270 BİN TON TAHILI İMHA ETTİ’

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksandr Kubrakov saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sadece bu gece İzmail limanının ihracat kapasitesi yüzde 15 oranında azaldı” dedi. Kubrakov, imha edilen tahılın Mısır ve Romanya’ya gönderileceğini ve Rusya’nın Karadeniz Tahıl Anlaşması’ndan çekilmesinden bu yana toplam 270 bin ton tahılın saldırılarda imha edildiğini söyledi.

UKRAYNA MOSKOVA’YA YÖNELİK İHA SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan, Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik İHA saldırıları bir haftadır aralıksız devam ediyor. Rus RIA haber ajansının aktardığına göre, bugün erken saatlerde Ukrayna’ya ait bir İnsansız Hava Aracı (İHA) Moskova’nın finans bölgesinde inşaat halindeki bir binayı vurdu. Haberde, şehrin havalimanlarında uçuşların durdurulmasından kısa bir süre sonra bir patlamanın duyulduğuna yer verildi. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin ise, Rus ordusunun Moskova bölgesinin batı kesiminde iki İHA daha düşürdüğünü açıkladı.

BELGOROD’A DÜZENLENEN HAVA SALDIRISINDA ÜÇ SİVİL ÖLDÜ

Rusya’nın Belgorod bölgesi valisi ise bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırına 20 kilometre mesafedeki Lavy’de insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda üç sivilin öldüğünü söyledi. Telegram üzerinden bir paylaşım yapan Vyacheslav Gladkov “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, insanlar sokaktayken bir dron aracılığıyla patlayıcı cihaz fırlattı” dedi.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI: KIRIM’DA S-400’LERİ VURDUK

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da S-400 uzun ve orta menzilli füze savunma sisteminin imha edildiğini açıkladı. Bakanlığın İstihbarat Ana Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Rusya’nın cephaneliğinde bu tür silahların sınırlı sayıda olduğu” hatırlatıldı.

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI: RUSYA OKULU VURDU, DÖRT ÖLÜ

okull.jpg

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, Rusya’nın bugün Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Romny kentinde bir okula düzenlediği saldırıda dört çalışanın öldüğünü ve dört kişinin de yaralandığını açıkladı.
Klymenko, okul müdürü, müdür yardımcısı, sekreter ve bir kütüphanecinin cesetlerinin kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldığını belirtti. İçişleri Bakanı, saldırı sırasında okulun önünden geçmekte olan dört sivilin de yaralandığını ekledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version