Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya: Ukrayna, Kırım Köprüsü’ne S-200 füzesiyle saldırı girişiminde bulundu: Savunma Bakanlığı misileme sözü verdi

Kırım köprüsünde iki patlama meydana geldi: İki ölü, bir çocuk yaralı


Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın S-200 füzesiyle Kırım (Kerç) Köprüsü’ne saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ı Rusya’ya bağlayan 19 km uzunluğundaki köprü, Moskova’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı saldırısını başlatmasından bu yana Ukrayna güçleri tarafından defalarca saldırıya uğradı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Moskova saatiyle 13.00 sularında Kiev rejimi, saldırı versiyonuna dönüştürülmüş S-200 hava savunma güdümlü füzesiyle Kırım Köprüsü’ne terör saldırısı girişiminde bulundu” ifadesine yer verildi. Ukrayna füzesinin zamanında tespit edildiği ve Rus hava savunma sistemlerince havada engellendiği kaydedilen açıklamada, herhangi bir hasar olmadığı ve kayıp yaşanmadığı belirtildi.

Rusya tarafından atanan Kırım Valisi Sergei Aksyonov da Telegram mesajlaşma uygulamasında yayınladığı bir açıklamada, köprünün yakınındaki uçaksavar savunma sistemleri tarafından iki roketin düşürüldüğünü söyledi. Aksyonov ayrıca köprünün hasar görmediğini de söyledi. Sosyal medyada paylaşılan videoda Kırım Köprüsü’nün etrafından duman yükseldiği görüldü.

MİSİLLEME SÖZÜ VERİLDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Ukrayna’nın Kırım Köprüsü’ne düzenlediği “terör saldırısı”nı kınadığını duyurarak saldırının b masum sivillerin hayatını riske attığını söyledi ve misilleme sözü verdi. Bakanlık sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı açıklamada, “Bu tür barbarca eylemlerin hiçbir gerekçesi olamaz ve bunlar cevapsız kalmayacak” dedi.

20 İHA İLE SALDIRI GİRİŞİMİ DUYURMUŞTU

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın gece saatlerinde Kırım Yarımadası’na 20 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğunu ve İHA’ların havada vurulduğunu duyurmuştu. Bakanlık Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, insansız hava aracı saldırıları sonucunda herhangi bir can kaybı ya da hasar meydana gelmediğini belirtti. Bakanlık 14 insansız hava aracının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini ve altısının da elektronik harp ile etkisiz hale getirildiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version