Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya Soruşturma Komitesi teyit etti: Yevgeniy Prigojin düşen uçakta öldü

Prigojin'in uçağında kimler vardı?


– Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova yakınlarında 23 Ağustos’ta düşen özel jette ölenlerin arasında paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de bulunduğunu teyit etti. Komite’nin yaptığı açıklamada, “Araştırma sonucu kazada ölen Wagner lideri Prigojin ile birlikte uçak kazasında ölenlerin kimliklerini doğrulandı” ifadeleriyle uçuş listesindeki isimlerle ölenlerin kimliklerinin eşleştiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna’daki savaşı destekleyen ancak ordu yönetiminin yanlış kararlar aldığını savunan Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın isimlerden biri olarak bilinmesine rağmen haziran ayında sürpriz biçimde silahlı bir başkaldırıya imza atmıştı. Prigojin ve beraberindeki askerlerin Ukrayna sınırından Moskova’ya yürüyüşü, Putin’in en yakın müttefiklerinden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun başlattığı müzakere süreciyle son bulmuştu.

Prigojin en son, “uçak kazasından” bir gün önce yayınlanan bir videoda, Afrika’da Wagner için asker toplarken görülmüştü. 23 Ağustos’ta Prigojin ve Utkin’in yanı sıra bir dizi ismin daha yolcu listesinde bulunduğu belirtilen özel uçak, Moskova-St. Petersburg yolunda düştü.

Rus yetkililer, uçağın düştüğü haberi sonrasında ise Prigojin’in adının yolcu listesinde olduğunu açıklamış ancak olay sırasında uçakta bulunup bulunmadığına dair bir bilgi vermemişti. Yaklaşık iki saat sonra Wagner’le bağlantılı Telegram kanalı Gray Zone Prigojin’in öldüğünü duyurmuş, kısa süre içinde de Rus Havacılık Dairesi Rosaviatsia’dan teyit gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version