Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RTÜK’ten Tele1 ve KRT’ye ceza


HABER MERKEZİ – RTÜK, Tele1 ve KRT’ye yüzde 3 para ve 3 kez de program durdurma cezası verdi. 

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Haftanın Panoraması” adlı programda “devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı” yayın yapıldığı iddiasıyla KRT’ye yüzde 3 para, 3 kez de program durdurma cezası verdi. Kurul, “Forum Hafta Sonu” programı için de “milli ve manevi değerlere aykırı” iddiasıyla Tele1’e yüzde 3 para, 3 kez de program durdurma cezası verdi. 

 

Kararı, RTÜK üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser, sanal medya hesaplarından duyurdu. Keser, paylaşımında, “KRT ve TELE 1’e RTÜK’ten ceza… Sosyolog Mücahit Bilici’nin ‘Haftanın Panoraması’ programındaki ifadeleri, ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne’ aykırı bulunarak, KRT’ye 3 program durdurma, yüzde 3 idari para cezası verildi” ifadeleri yer aldı. 

Taşcı da paylaşımında şunlara yer verdi: “RTÜK, Haftanın Panoraması adlı programda ‘devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı’ yayın gerekçesiyle KRT’ye; Forum Hafta Sonu programında ‘milli ve manevi değerlere’ aykırı değerlendirme savıyla da Tele 1’e yüze 3 para 3 kez de program durdurma cezası verdi.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version