Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Riha’da halk toplantısı: Tecridin kırılmasıyla toplum nefes alacak


RIHA – Riha’daki halk toplantısında yurttaşlar, İmralı tecridinin bir an önce kırılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, “Tecridin kırılması ile toplum nefes almaya başlayacak” dedi.

 

Riha’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekmek için “Tecridi kırıyoruz, özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla halk toplantısı düzenledi. Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) eski binasında yapılan toplantıya, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Barış Anneleri Riha Meclisi üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

Saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan DBP Riha İl Eşbaşkanı Vahit Akgün, Abdullah Öcalan’ın İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde verdiği mücadeleye dikkat çekerek, 1970’li yıllardaki siyasi atmosfere dikkat çekti. Akgün, “Kürt kimliğinin inkar edildiği bir ortamda özgürlük mücadelesi doğdu. Gençlik mücadelesi olarak başladı ondan sonra tüm topluma yayıldı” dedi. 

 

29 AYDIR HABER ALINMIYOR 

 

Abdullah Öcalan’dan 29 aydır haber alınamadığını hatırlatan Akgün, “Tecrit insanlık suçudur. İmralı’da uygulanan tecrit bütün Ortadoğu halklarına uygulanıyor. Kapitalist güçler çözümden yana değil, yoksa Sayın Öcalan ‘bir haftada çözerim’ dedi. Sayın Öcalan’ın öncü olduğu paradigma hegemonik güçler için tehdit olmaya devam ettiği için tecrit derinleştiriliyor” diye belirtti. 

 

‘HALKLARA UMUT OLDU’ 

 

Ardından toplantıya katılan halk, tecridin biran önce kırılması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Tecridin kırılması ile toplumun nefes almaya başlayacağına dikkati çeken halk, başta ekonomik olmak üzere ülkede yaşanan sorunların temelinde tecrit olduğunun altını çizdi. PKK’nin 15 Ağustos 1984 tarihindeki ilk silahlı eylemi üzerinden 39 yıl geçtiğini hatırlatan halk, Abdullah Öcalan’ın paradigmasının bütün halklara umut olduğunu söyledi. 

 

Toplantı, tecridin kırılmasına dönük yapılan öneri ve Abdullah Öcalan’ın mücadelesine dair hazırlanan sinevizyon gösterimiyle son buldu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version