Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Riha’da Asım Sultanoğlu protestosu: Atama kararını iptal edin


RIHA – Ensar Vakfı’ndaki tecavüzle ilgili olarak hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu’nun Urfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atamasına tepki gösteren Riha Emek ve Demokrasi Platformu, atama kararının iptalini isteyerek, müdürlük binasına siyah çelenk bıraktı. 

 

Yaşları 8 ila 10 arasında değişen 45 çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı olayıyla ilgili olarak hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden birisi olan Asım Sultanoğlu’nun Urfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atamasına tepkiler sürüyor. Riha Emek ve Demokrasi Platformu, atamaya tepkisini Riha’nın merkez Haliliye ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak gösterdi. Açıklamaya platform birleşenlerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Riha temsilcileri katıldı. 

 

‘ATAMA DERHAL İPTAL EDİLSİN’

 

Açıklamada konuşan Riha Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Yüksekkaya, kadın cinayetleri, taciz ve çocuk istismarının normalleştirilmeye çalışıldığını dile getirdi. “Çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Sultanoğlu’nun Bursa ve Kahramanmaraş illerine İl milli Eğitim Müdürü olmasına dair haberler de basına düşmüş, fakat gelen tepkiler üzerine bu atamalar iptal edilmiştir” diyen Yüksekkaya, devamında şunları söyledi: “İstismar suçlusu vakıfları savunan ve görevde ağır ihmali bulunan bir kamu görevlisi olan Asım Sultanoğlu’nun böylesi ağır bir suç karşısında hala göreve devam etmesinin hukuki gerekçesi nedir? Daha önce Bursa ve Maraş’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmak istenen Asım Sultanoğlu’nun atamasından neden vazgeçilmiştir? İki ile yapılan atamalar iptal edilmesine rağmen hangi gerekçe ile Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştır? İlimize yapılan atamayı doğru bulmuyoruz ve platform olarak derhal iptal edilmesini istiyoruz.” 

 

‘BİR DEVLET POLİTİKASI’

 

HDP Riha İl Eşbaşkanı Ahmet Atış ise kentin kimsenin ıslah yeri olmadığını belirterek, “Bu zihniyetin Urfa’ya atanmasını kınıyoruz. Çocuklarımızın bu saatten sonra can güvenliği yok. Bu zihniyetin buraya gönderilmesi bir devlet politikası. Bu anlayıştan derhal vazgeçin. Bu şahsı burada istemiyoruz. Bu atama biran önce durdurulmalı ve liyakat sahibi biri atanmalı” dedi. 

 

Açıklama sonrası müdürlük binasının önüne siyah çelenk bırakıldı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version