Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Haluk Özener: Herhangi bir yerde, her an 7 büyüklüğünde bir deprem ihtimalimiz var

Prof. Dr. Haluk Özener: Herhangi bir yerde, her an 7 büyüklüğünde bir deprem ihtimalimiz var


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’den korkutan açıklamalar geldi. Özener, Türkiye’nin her hangi bir yerinde her an 7 büyüklüğünde bir deprem yaşama ihtimali olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi’nin 24. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Haluk Özener, ürküten açıklamalarda bulundu:

DEPREMİN NE ZAMAN OLACAĞINI SÖYLEMEMİZ SÖZKONUSU DEĞİL

Toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat da bir konuşma yaptı. Kalafat, “Bölgenin deprem tehlikesi bellidir. Dolayısıyla bununla ilişkili çok fazla bir şey söylemektense oluşacak depremin risklerini en aza indirebilmek için çaba göstermemiz lazım. Biz depremin nerede ve ne büyüklükte olabileceğini belirli bir hata payı içinde verebiliyoruz fakat ne zaman olabileceğini söyleyebilmemiz söz konusu değil. Depremin tehlikesi vardır. Buradan çıkaracağımız mesaj, muhakkak ve muhakkak şehirlerimizi deprem dirençli hale getirmemiz lazım. İkinci mesaj da eğer bu coğrafyada yaşayacaksak, afetlere hazırlıklı dirençli bir toplum haline gelmemiz lazım.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

SONRAKİ YAZITHY’de yöneticilerin ‘huzur hakkı’ yüzde 633 zamlandı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version