Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, MB’nın faiz kararını yorumladı: Türkiye halkını zor günler bekliyor

Prof. Dr. Daron Acemoğlu: Faizleri birden artırmak problem yaratabilir, ABD’de iki banka bu yüzden battı


Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Prof. Dr. Daron Acemoğlu Merkez Bankası’nın sürpriz 750 baz puanlık faiz artırımı kararını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. ‘Objektif olarak bakıldığında 7,5 puanlık faiz artışının doğru yönde verilmiş bir karar olduğunu’ söyleyen Acemoğlu, “Doğru politikalara doğru giden yolun daha en başındayız. Sadece yüksek faiz aktarılmasıyla ekonomi düzelmez. Sonuç olarak doğru yöne doğru bir adım, ama bence arkası gelip gelmeyeceği belli değil. Bence Türkiye ve Türk halkını zor günler bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası, son PPK toplantısında politika faizini 750 baz puanlık artışla yüzde 17,5’den yüzde 25’e çekmişti. Söz konusu karar kamuoyunda sürpriz olarak yorumlandı zira MB’nın en fazla 250 baz puanlık bir artışa gitmesi bekleniyordu.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE DEMOKRATİK HAKLAR GÜÇLENDİRİLMELİ

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, MB kararının olumlu yönde atılan bir adım olarak yorumladı. Ancak bunun yeterli olmadığını anlattı. Bundan sonra atılması gereken adımları da tek tek sıraladı. Acemoğlu’na göre sadece faiz artışı yetmez, yapısal reformların da acilen hayata geçrilimesi gerekli. Acemoğlu, “Bu süreç ifade özgürlüğü ve demokratik hakların kuvvetlendirilmesi ile başlamalı. ” diyor.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version