Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Arif Verimli’den ‘uyuşturucu’ uyarısı: Amfetamin köylere kadar girmiş durumda

Prof. Dr. Arif Verimli’den ‘uyuşturucu’ uyarısı: Amfetamin köylere kadar girmiş durumda


Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, Türkiye’de uyuşturucu bağımlılığının geldiği noktayla ilgili çok önemli bir paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Verimli’nin açıklamasına göre uyarıcı sentetik bir uyuşturucu olarak bilinen ‘Amfetamin’ köylere kadar girmiş durumdu.

Arif Verimli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bana tedavi için başvuran her 10 madde bağımlısından 5’i metamfetamin, 2’si kokain, 2’si sentetik maddeler, 1’i eroin kullanıcısı/bağımlısı ve bunların tamamı bu bağımlılıklarının yanında kannabis (esrar) ve genellikle pregabalin alıyor. Amfetamin köylere kadar girmiş vaziyette! Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi’nin raporuna göre, İstanbul Metamfetamin kullanımında Avrupa’da 10’uncu sırada!”

Ortopedi doktoru Noyan Dirlik’i “Sayın hocam, ortopedi polikliniği ‘pregabalin’ yazdırmak isteyenlerden geçilmiyor. Çok tehlikeli bir hal aldı.” cevabına ise Arif Verimli şöyle karşılık verdi: “Ben yazmıyorum artık, tövbeliyim.. 3 doktor onaylayıp imzalamadan sen de yazma Noyan’cım sevgiler.”

PREGABALİN NEDİR?

Pregabalin genellikle nöropatik ağrı, fibromiyalji ve anksiyete bozukluğu tedavisinde kullanılan yeşil reçeteli bir ilaç. Epilepsi rahatsızlığında ek tedavi olarak da kullanılabilir. Ana etken maddesi pregabalin, sinirlerin birbirileriyle iletişim kurmak için kullandığı kimyasalların salınımını değiştirerek ağrı ve nöbetleri azaltma etkisine sahip. Bir nevi uyuşturucu gibi… Bu nedenle özellikle son bir kaç yıldır madde bağımlılığı sorunu olan hastalar ısrarla bu ilaçları almak istiyor.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version