Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis, AYM’nin kararını tanımıyor; Cumartesi Anneleri 961. haftada da gözaltına alındı

Polis, AYM’nin kararını tanımıyor; Cumartesi Anneleri 961. haftada da gözaltına alındı


Fotoğraf, gazeteci Hayri Tunç’un sosyal medya hesabından alınmıştır.

Emniyet, Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararına rağmen hukuku çiğnemeye devam ediyor. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talep etmek için 1995’ten bu yana Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, yine gözaltına alındı.

Emniyet, Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararını bu hafta da yok saydı. İstiklal Caddesi’ni ablukaya alan polisler, gözaltı öncesinde anons yaptı ve eylemin Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirtti. Cumartesi Anneleri’nin önü İstiklal Caddesi üzerinde kesildi. Grubu ablukaya alan polisler, gazetecilerin gözaltı işlemini görüntülemesine bile engel oldu.

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta buluşmasında yaşanan arbede ve gözaltı işlemlerinden sonra 1995’te gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın ablası Maside Ocak, kolluk görevlileri ve amiri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık ‘soruşturmaya yer olmadığına’ kararı verdi. Dosya AYM’ye taşındı. AYM, Anayasa’nın 34. maddesinde düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine oy çokluğuyla karar verilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version