Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da yedi çocuk uçurumun üstündeki teleferikte mahsur kaldı

Pakistan'da yedi çocuk uçurumun üstündeki teleferikte mahsur kaldı


– Pakistan’da bir teleferikte halatın kopması sonucu yedi öğrenci ve bir öğretmen mahsur kaldı. Yetkililerin açıklamasına göre; teleferik bir uçurumun 274 metre üzerinde sallanıyor. “Son derece riskli” olarak nitelendirilen bir helikopter kurtarma görevi ise şiddetli rüzgarlar nedeniyle engellendi.

OKULLARINA GİDERKEN MAHSUR KALDILAR

Yetkililer, yerel saatle sabah 07.00’den beri mahsur kalan çocukların, İslamabad’ın yaklaşık 200 kilometre kuzeyindeki Battagram’da dağlık bölgede bulunan okullarına gitmek için teleferiği kullandıklarını açıkladı. Pakistan Ulusal Afet Yönetimi, yaptığı açıklamada bir kablonun koptuğunu ve arızayı giderme girişimlerinin başarısız olmasının ardından kurtarma operasyonu için iki ordu helikopterinin gönderildiğini söyledi.

BİR ÖĞRENCİ ANKSİYETE NEDENİYLE BAYILDI

Uçurumun üstünde tek bir kabloyla sallanan teleferikte bulunan 20 yaşındaki Gulfaraz, yerel televizyon kanalı Geo News’a telefonla bağlandı. Gulfaraz, “Şiddetli rüzgârlar bizi vuruyor” diyerek yetkililere kendilerini bir an önce kurtarmaları çağrısında bulundu. Araçtaki diğer öğrencilerin 10 ila 15 yaşları arasında olduğunu ve 15 yaşındaki bir öğrencinin anksiyete nedeniyle bayıldığını sözlerine ekledi.

ŞARTLAR KURTARMA GÖREVİNİ ZORLAŞTIRIYOR

Reuters’a konuşan kurtarma görevlisi Shariq Riaz Khattak, kurtarma görevinin bölgedeki sert rüzgarlar ve helikopterlerin pervane hareketlerinin teleferiğin dengesini daha da bozma riski taşıması nedeniyle karmaşık olduğunu söyledi. Khattak, askeri helikopterlerin her ikisinin de mahsur kalan teleferiğin yakınında beklediğini belirtti.

GEÇİCİ BAŞBAKAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Pakistan’ın geçici Başbakanı Anwaar-ul-Haq Kakar, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda endişelerini dile getirdi. Kakar paylaşımında, “Yetkililere tüm bu özel teleferiklerin güvenlik denetimlerinin yapılması ve işletilmelerinin ve kullanılmalarının güvenli olduğundan emin olunması talimatını verdim” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version