Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özerk Yönetim’den DAİŞ’lilerin yargılanması için çağrı


HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, DAİŞ’lilerin yargılaması için bir kez daha dünya kamuoyuna çağrıda bulundu.

 

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, DAİŞ’lilerin yargılanması için bir kez daha uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu. Özerk Yönetim’in yaptığı açıklamada, yer bulma, hapishane ihtiyaçları ve bölgeyi DAİŞ tehdidinden koruma konusunda büyük zorluklar yaşandığı belirtildi.

 

Yönetim, uluslararası toplumu DAİŞ çetelerinin yargılanmasının etkinleştirilmesi, sosyal ve uluslararası adaletin sağlanması için kolaylık ve yardım sağlamaya çağırdı. Yönetim ayrıca, “DAİŞ çocuklarının dosyası tehlikelidir. Topluma kazandırılmaları için eğitim merkezleri açılmalıdır. Onlar birer terör fikrinin kurbanlarıdır. Onları eğitmek, gelecekte tüm dünyayı etkileyecek bir tehdidi önler. Herhangi bir gecikme bu riski artırır” ifadelerine yer verdi.

 

Özerk Yönetim açıklamasında, yaptığı açıklamada radikal DAİŞ fikrinin yayılmasını önlemek ve bölge bileşenlerinin en yüksek çıkarlarını korumak için uluslararası toplumu bu yönde hazır ve açık olmaya ve çocukların geleceğini korumaya çağırdığını belirtti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version