Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Otomotiv satışlarında Temmuz rekoru; 7 ayda pazar yüzde 63,1 büyüdü

Yönetmelik yayımlandı; ikinci el otomobil satışına 6 ay ve 6 bin km şartı getirildi


Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre Temmuz’da hafif ticari ve otomobil pazarı yüzde 115,4 büyüyerek 112 bin 459 adet oldu. İlk 7 ayda toplam otomotiv pazarı yüzde 63,1 oranında büyüyerek 668 bin 828 adete ulaştı.

Otomotiv satışlarında aylık rekorlar serisi beklendiği gibi Temmuz’da da devam etti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre Temmuz’da hafif ticari ve otomobil pazarı yüzde 115,4 büyüyerek 112 bin 459 adet oldu.

Otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 109,4 artarak 85 bin 916 adet olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 137,5 artarak 26 bin 543 adet gerçekleşti. Ocak-Temmuz döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 63,1 büyümeyle 668 bin 828 adet oldu.

Söz konusu verilerle hem tüm zamanların en iyi Temmuz ayı hem de bu yılın en yüksek satış rakamına ulaşılmış oldu.

ALİ HAYDAR BOZKURT: ARAÇ BULUNURLUĞUNDA ARTIŞ VAR

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, rekor satışla ilgili otomotiv yazarı Emre Özpeynirci’ye şu açıklamayı yaptı: “Pazar rakamları son 5 aydır rekor satışlarla kapanıyor. Bu da gösteriyor ki, araç bulunurluğunda son aylarda rekor sayıda artış söz konusu. Bir çok marka ve modelde daha önce hiç ulaşılamamış satış adetlerini görmekteyiz. İşin olumlu yanından bakarsak, araç bulunurluğunda ciddi bir iyileşme başladı, diyebiliriz. 3 senedir karşılanamayan talep de rekor satışları getirmiş görünüyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version