Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Okan Buruk’tan çarpıcı açıklama: “Bizimle olmayacaklar”

Okan Buruk'tan çarpıcı açıklama: "Bizimle olmayacaklar"

Galatasaray, teknik direktörü Okan Buruk, Kayserispor beraberliğinin ardından yaptığı açıklamada, “Kazanarak başlamak istiyorduk. Bunu yapamadık ama bundan sonraki haftalarda Galatasaray’ın hem oyun hem de oyuncu kalitesi, isteği, arzusu, konsantrasyonu ve maç kazanma tutkusunu daha yüksek bir şekilde göreceğiz. Bunu görmezsek zaten oyuncular bizimle beraber olmayacak” dedi.

Son şampiyon Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de ilk maçına Mondihome Kayserispor deplasmanında çıktı. Sarı kırmızılılar mücadeleden golsüz beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maçın ardından yayıncı kuruluş beIN SPORTS’a açıklamalarda bulundu.

“İki takım için de hava sıcaklığından dolayı zor bir atmosfer oldu. Oyunun devamında birçok Kayserili oyuncunun yerde kalmasından dolayı bunu çok net bir şekilde anladık. Nerdeyse Antalya’ya yakın bir hava sıcaklığı vardı. Bu neden dolayı oyunun hızı ve kalitesi zaman zaman düştü. Genel olarak daha hızlı oynamamız gereken bir oyundu. Geriden oyun kurarken pas hızını ve kalitesini daha net ortaya koymamız gerekiyordu. Bunu zaman zaman yapamadık. Pozisyonlara girdik. Net pozisyonlar da bulduk. Bunun yanında rakibimize de pozisyonlar verdik. Oyunun genelinde kendi kalitemizin daha altında işler yaptığımızı söyleyebilirim.”

“Toparlanma aşamasındayız”

“Hazırlanan bir takımız. Bu kadro daha hazır olduğu için öyle seçim yaptım. Angeliño gibi sakatlıkları olan oyuncular vardı. Torreira bildiğiniz gibi bir hastalık geçirdi. Yeni gelen, daha geç katılan oyuncularla birlikte oyunun devamında Zaha ve Kerem’i kullandık. Oyuncularımız birbirlerini yeni yeni tanıyorlar. Özellikle ikinci yarıda hücum hamleleri yaptık. Saha parselizasyonunu ve oyun hızını daha iyi ayarlasaydık daha çok pozisyon üretebilirdik. Çok kolay pas hataları da yaptık. Rakibimizin kalecisi de önemli kurtarışlar yaptı. Rakibimizi mücadelesinden ötürü kutluyorum. Daha iyi olacağız. Yeni ve geç gelen oyuncularımızla birlikte toparlanma aşamasındayız. Burayı en kayıpsız şekilde geçmeye çalışıyoruz. Slovenya’da 3-0’lık Ljubljana galibiyeti bizim için büyük moraldi.”

“Rakibimiz zaman zaman daha net istedi. Bunu zaman zaman ortaya koyamadık. Takımımız oynadıkça forma girecek. Oyun olarak pozisyonlara girdik, zaman zaman oyun üstünlüğünü ele geçirdik; ama oyunun sonuna kadar bu üstünlüğü elimizde tutamadık.”

“En hazır oyuncularla devam etmek istiyoruz”

“Özellikle hücum bölgesindeki birçok oyuncumuz sezon başı kampında bizimle birlikte değildi. Icardi’yi bugün biraz daha fazla oynattık. Oyuncularımızı korumak istiyoruz. Hazır olmayan oyuncular için sakatlık riski yaşamak istemiyoruz. Bu yüzden Zaha’yı da son 20-25 dakikada kullandık. Kerem Demirbay ilk defa bizimleydi. Yüzde yüzde ulaşmaları için birkaç haftaya daha ihtiyaçları var. Bu süreç içinde önemli maçlar oynayacağız. Mümkün olan en hazır oyuncularla devam etmek istiyoruz. Çok yoğun bir tempodan geçiyoruz. Oyuncularımızı en iyi şekilde değerlendireceğiz.”

“Kazanarak başlamak istiyorduk. Bunu yapamadık ama bundan sonraki haftalarda Galatasaray’ın hem oyun hem de oyuncu kalitesi, isteği, arzusu, konsantrasyonu ve maç kazanma tutkusunu daha yüksek bir şekilde göreceğiz. Bunu görmezsek zaten oyuncular bizimle beraber olmayacak. O yüzden kendi taraftarımızla birlikte bunu net bir şekilde göreceğiz. Zaman zaman sıcaklık da oyunu çok etkiliyor. Slovenya’daki maçta çok mutluyduk. Hava sıcaklığının düşük olması oyuncuların performansını daha yukarıya çekmişti. İki takım için de bugün zor bir hava şartı vardı. Daha iyi olacağız. Galatasaray takımına yakışır bir oyun ortaya çıkaracağız.”

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version