Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ödemeleri yapılmayan işçiler iş bıraktı


İZMİR – İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinde çalışan işçiler, geriye dönük ödemelerinin zamanında ödenmemesi nedeniyle iş bıraktı. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinde çalışan işçiler, geriye dönük ödemelerin zamanında ödenmemesi üzerine 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Kültürpark’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet birimi önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, Nisan ayında imzalanan TİS ile 18 bin işçiye geriye dönük alacaklarının 90 gün içinde ödenmesinin kararlaştırıldığını ancak ödeme yapılmadığını ifade etti.

 

‘HAREKETLİLİK BÜYÜYECEK’

 

Gül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödemeler hususunda önceliğinin emekçiler olduğunu hatırlatarak, “Geriye dönük ödemelerimizin en kısa sürede hesaplarımıza geçmesi gerektiğini haykırıyoruz. Bu haklı taleplerimiz ciddiye alınmadığı takdirde önümüzdeki günlerde hareketliliği büyüterek sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna buradan bildiriyoruz” dedi. 

 

İzmir’de dün de metro ve tramvay hatlarını işleten İzmir Metro AŞ ile Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıkmıştı. İşçilerin grevi 2’nci gününde sürüyor. 

 

 

  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version