Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Norveç ordusundan ‘Sir Nils Olav’a terfi: Hayvanat bahçesindeki penguen tümgeneralliğe yükseltildi

Norveç ordusundan 'Sir Nils Olav'a terfi: Hayvanat bahçesindeki penguen tümgeneralliğe yükseltildi


– Edinburg Hayvanat Bahçesi’ndeki Penguen Kayası’nda yaşayan Sir Nils Olav III, pazartesi günü Norveç Kraliyet Muhafızları’nın resmi maskotu olarak onursal tümgeneral rütbesine terfi etti. Halihazırda bir tuğgeneral olan penguen artık “Bouvet Adaları Baronu Tümgeneral Sir Nils Olav III” ünvanına sahip.

62 YILLIK BİR GELENEK

euronews Türkçe’nin haberine göre; Norveç ordusu tarafından sürdürülen gelenek 62 yıl öncesine uzanıyor. 1961 yılında bir tatbikat için Edinburgh Kraliyet Askeri Kutlama Etkinliği’ne katılan Norveç Kraliyet Muhafızları’na bağlı Teğmen Nils Egelien, birliğinin yürüyüşünün penguenlerin yürüyüşüne esrarengiz bir benzerlik taşıdığını düşündü. Bunun üzerine on yıl sonra İskoç başkentine döndüğünde Kral Muhafızları’nın bir penguen sahiplenmesini sağladı. Bu penguene Nils Egelien ve o sırada tahtta olan Norveç Kralı V. Olav’ın onuruna Nils Olav adı verildi.

PENGUENDEN PENGUENE DEVREDİLEN RÜTBELER

Kral Muhafızları hayvanat bahçesine her döndüğünde terfi eden Olav, 1972’de maskot olarak göreve başlamasının ardından 1982’de onbaşı; 1987’de ise yüzbaşı oldu. Nils Olav I, yüzbaşılığa terfi ettikten kısa bir süre sonra öldü ve yerine iki yaşındaki Nils Olav II geçti. İkinci Olav; 1993’te alay binbaşı, 2001’de yarbay ve 2005’te de albay oldu. 2008 yılında şövalye unvanı alan İkinci Olav, Norveç ordusunda böyle bir onura layık görülen ilk penguen oldu.

DÜNYANIN EN YÜKSEK RÜTBELİ PENGUENİ

Ardından görevi devralan Üçüncü Olav, 2016’da Kral Muhafızlarının 50’den fazla üyesinin katıldığı bir törenle tuğgeneralliğe terfi edilmiş ve geleneği başlatan Teğmen Nils Egelien’dan daha kıdemli olmuştu. Pazartesi günü yaklaşık 160 üniformalı asker, kral penguene Norveç Silahlı Kuvvetleri’nin en yüksek üçüncü rütbesini vermek üzere İskoç hayvanat bahçesini ziyaret etti. (KAYNAK)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version