Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nijerya’da 10 çiftçi başları kesilerek öldürüldü: Boko Haram’dan şüpheleniliyor

Nijerya'da 10 çiftçi başları kesilerek öldürüldü: Boko Haram'dan şüpheleniliyor


Nijerya’nın kuzeyindeki Borno eyaletinde selefi militanların çiftliklere saldırıp en az 10 çiftçiyi başlarını keserek öldürdüğü öne sürüldü. Reuters haber ajansının aktardığına göre, katliamdan kaçan bir çiftçi olan Abubakar Masta, silahlı saldırganların pazartesi sabahı Borno eyaletinin Konduga yerel yönetim bölgesindeki Kawuri köyündeki çiftliklere motosikletlerle gelerek saldırdığını söyledi.

Masta, güvenlik görevlileri cesetleri aldığını belirterek “Katledilen arkadaşlarımın 10 cesedini gördüm” dedi. Alkali Mommodu adlı bir başka bölge sakini de ordunun müdahalesine yardım ettiğini ve 10 ceset olduğunu söyledi.

Bölge sakinleri, saldırının arkasında selefi örgüt Boko Haram’ın olduğunu söyledi. Borno eyaletinde Boko Haram’ın yanı sıra IŞİD’in bölgesel bir kolu olan Batı Afrika İslam Devleti de (ISWAP) faaliyet gösteriyor. Geçen hafta selefi militanlar Borno eyaletindeki iki köye düzenlenen saldırılarda en az 25 kişiyi öldürmüş çok sayıda kişiyi de ve diğerlerini de yaralamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version