Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Myanmar’daki yeşim madeninde heyelan: Göle sürüklenen 36 işçiden haber yok

Myanmar'daki yeşim madeninde heyelan: Göle sürüklenen 36 işçiden haber yok


– Asya ülkesi Myanmar’ın kuzeyindeki yeşim taşı madeninde meydana gelen heyelan sonucu 36 çöpçünün göle sürüklenerek ölmüş olmasından korkuluyor. Ülkenin yeşim taşı endüstrisinin merkezi Hpakant kasabasında meydana gelen olayın ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

150 METRE ÇÖP YIĞINI GÖLE DOĞRU SÜRÜKLENDİ

Kurtarma ekibinde görevli bir personelin yaptığı açıklamaya göre, maden şirketleri tarafından kazılan toprak ve molozları karıştırarak küçük yeşim taşlarını toplayan çöpçülerin cesetlerine henüz ulaşılamadı. Sekiz kişinin yaralı olarak kurtulduğu olayla ilgili konuşan yerel gazeteci Tar Lin Maung, görgü tanıklarına dayanarak dün çöken atık yığınının yaklaşık 150 metre yüksekliğinde olduğunu söyledi. Tar Lin, göle sürüklenen çöpçülerle ilgili “Bu çamurlu gölde hayatta kalma şansları yok” diye konuştu.100’den fazla arama kurtarma personelinin katıldığı çalışmalar sürüyor.

MYANMAR DÜNYADAKİ YEŞİM TAŞI ÜRETİMİNİN YÜZDE 90’INI YAPIYOR

Bölgede, kuralsız, denetimsiz ve kaçak madencilik faaliyetleri nedeniyle 2020’de en az 170 kişi yaşanan toprak kaymalarında ölmüştü. Myanmar dünyadaki yeşim taşının yaklaşık yüzde 90’ını üretiyor ve bunların büyük kısmı Çin’de satılıyor. Hak savunucuları, Myanmar’da iktidarı elinde bulunduran ordu ve iş dünyasındaki müttefiklerinin sektörden her yıl milyarlarca dolar gelir elde ettiği görüşünde. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version