Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Musk’tan yasal destek vaadi: Gönderileriniz yüzünden işyeriyle sorun çıkarsa masraflar bizden

Musk'tan yasal destek vaadi: Gönderileriniz yüzünden işyeriyle sorun çıkarsa masraflar bizden


– Eski adıyla Twitter yeni adıyla X’in sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunda paylaştığı veya beğendikleri nedeniyle işverenleri tarafından haksız muameleye maruz kalanların avukat ve mahkeme masraflarını ödeyerek onlar adına dava açacağını ileri sürdü.

‘YÖNETİM KURULLARININ DA PEŞİNDEN GİDECEĞİZ’

Musk, dün geç saatlerde X’te yaptığı bir paylaşımda, “Bu platformda bir şey paylaştığınız ya da beğendiğiniz için işvereniniz tarafından haksızlığa uğradıysanız, yasal faturanızı biz karşılayacağız” ifadelerini kullandı ve söz konusu finansmanda herhangi bir sınırlama olmayacağını da ekledi. “Eğer böyle bir şey yaşıyorsanız lütfen bizi bilgilendirin” notunu da düşen Musk daha sonra, ABD’de hiçbir şeyin yasal işlem tehdidinden daha hızlı davranış değiştiremeyeceğine ilişkin bir gönderiye de yanıt verdi. X’in sahibi, “Ve sadece dava açmayacağız, son derece gürültülü olacak ve şirketlerin yönetim kurullarının da peşinden gideceğiz” diye konuştu.

NİSAN AYINDA ŞİRKETİN İSMİ DEĞİŞMİŞTİ

X konsepti, kullanıcıların mesajlaşmadan taksi çağırmaya ve fatura ödemeye kadar birçok işlevi yerine getirmesine olanak tanıyan Çin uygulaması WeChat’i örnek alıyor. Logo değişikliği Twitter’ın çatı şirketi ‘Twitter Inc.’in yerini nisan ayında Musk’ın ‘X Corp.’ şirketine bırakmasının ardından gelmişti.

Musk temmuz ayının başlarında, reklam gelirlerindeki yaklaşık yüzde 50’lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle platformun nakit akışının negatif kaldığını söylemişti. Haziran ayında reklam gelirlerinde de beklenen artış gerçekleşmemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version