Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Memur-Sen zam teklifini yüz yüze görüşmede Bakan Şimşek’e iletti

Memur-Sen zam teklifini yüz yüze görüşmede Bakan Şimşek'e iletti


Memur ve emeklilerinin merakla beklediği yedinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor. İlk toplantı bugün saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak. Yetkili konfederasyon Memur-Sen ise 11 hizmet kolunun temsilcisiyle masada olacak.

Memur-Sen, 2024’de ilk 3 ay için yüzde 10’u refah payı olmak üzere yüzde 35, ikinci 3 ay için yüzde 10, üçüncü 3 ay için yüzde 15, dördüncü 3 ay içinse yüzde 10 zam talep ediyor. Memur-Sen’in talepleri arasında aylık 7 bin 650 liralık kira desteği ve eş yardımının 2 bin lira olması da yer alıyor.

TOPLANTI ÖNCESİ ŞİMŞEK’E ZİYARET

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ziyarette bulundu.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre, ziyarette, kamu görevlilerinin beklentileri ve Memur-Sen’in teklifleri Bakan Şimşek’e iletildi. Memur-Sen Genel Başkanı Alı Yalçın, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde, rasyonel bir bakışla hazırladığımız 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimizin 6 milyonu aşan memur ve memur emeklisi için önemini Bakan Şimşek’e ilettik. Kamu personel sisteminde yaşanan sorunlar, emekli kamu görevlilerine yansıtılmayan ilave seyyanen ödeme ile ücret skalasında, gelir dağılımında ve vergi sisteminde adaleti sağlayacak diğer Toplu Sözleşme tekliflerimizi de gündeme getirdik.” (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version