Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Özhaseki: İstanbul’da 1,5 milyon bağımsız birim (konut) çok riskli görünüyor

Özhaseki açıkladı; kendi evini yapmak isteyen afetzedeye 500 bin TL hibe verilecek


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beklenen İstanbul depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul’da 1,5 milyon bağımsız birimin çok riskli göründüğüne dikkat çeken Özhaseki, 600 bin konutun çok hızlı bir şekilde dönüşmesi gerektiğini vurguladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’de bulunan Bakan Özhaseki, şehirde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Özhaseki, olası İstanbul depremi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu: “İstanbul’da 5.8 milyon bağımsız birim var. 1,5 milyon bağımsız birim çok riskli gözüküyor. 600 bini ilk etapta yıkılacak konutlar olarak önümüzde duruyor. Doğrusu bu büyük bir rakam. 600 bin konutun çok hızlı bir şekilde dönüşmesi gerekiyor.” 

Partisi yaklaşık 21 yıldır iktidarda olan Özhaseki, İstanbul’un dünyadaki deprem riski olan en büyük 10 şehirden biri olduğunu anlattı. Tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı. Deprem gelmeden hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi. Şunları söyledi:

10 YILDA İSTANBUL’DA 800 BİN KONUTU YENİLEDİK

REZERV ALANLARI TESPİT ETTİK

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version