Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuran yakma eylemleri sonrası İsveç terör tehdidi seviyesini ikinci en yüksek seviyeye çıkardı

İsveç hükümetinden kuran yakma açıklaması


İsveç ülkedeki Kuran yakma eylemlerinin Müslümanları öfkelendirmesinin ardından terör tehdidi seviyesini ikinci en yüksek seviyeye çıkardı. İsveç’in iç güvenlik teşkilatı SAPO, somut bir saldırı tehdidi olduğu anlamına gelen uyarı seviyesini üçüncü kategoriden en yüksek seviyenin bir altı olan dördüncü kategoriye çıkardığını duyurdu.

‘AŞIRI İSLAMCILARIN SALDIRI TEHDİDİ ARTARKEN AŞIRI SAĞCILARIN SALDIRI TEHDİDİ SÜRÜYOR’

SAPO yaptığı açıklamada “Bu yıl tehdit durumunda kademeli bir kötüleşme oldu. Aşırı İslamcıların saldırı tehdidi artarken, aşırı sağcıların saldırı tehdidi de devam ediyor. Tehdit seviyesini yükseltme kararı tek bir olaya bağlı olmayıp, stratejik ve uzun vadeli bir perspektifle ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

2017 yılında IŞİD’e bağlılık yemini etmiş bir Özbek göçmen, İsveç’in başkenti Stockholm’ün işlek bir caddesinde yayaların üzerine kamyon sürerek beş kişinin ölümüne neden olmuştu. İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri, İslam karşıtı eylemcilerin İsveç ve komşu ülke Danimarka’da Kuran nüshalarını yakması ve zarar vermesi üzerine ” olası terör saldırıları” nedeniyle İsveç’e gitmemeleri konusunda vatandaşlarını uyarmıştı. İsveç ve Danimarka dünyanın en özgürlükçü ülkeleri arasında yer alıyor ve uzun zamandır dinlerin sert bir şekilde eleştirilmesine izin veriyor. Ancak Türkiye dahil pek çok Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülke, Danimarka ve İsveç’ten bu eylemleri engellemesini istiyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version