Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin’den ‘Prigojin’ açıklaması: Batı’daki spekülasyonların hepsi yalan

Kremlin'den 'Prigojin' açıklaması: Batı'daki spekülasyonların hepsi yalan

– Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Tver bölgesinde Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de öldüğü açıklanan özel jetin düşmesiyle ilgili çok sayıda spekülasyon yapıldığını belirterek, “Elbette Batı’da tüm bu spekülasyonlar belirli bir açıdan servis ediliyor. Bunların hepsi yalan” dedi. Başkent Moskova’da konuşan Peskov, “Bu konuyu ele alırken yalnızca gerçeklere dayanmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Batı medyasındaki, Prigojin’in ölümünde Kremlin’in parmağı bulunduğuna yönelik iddialara tepki gösteren Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olaya ilişkin soruşturma başlatıldığına dair açıklamada bulunduğunu hatırlatarak “Henüz herhangi bir resmi sonuç yok. Sonuçlar hazır olduğunda yayınlanacak” diye konuştu. Peskov, Putin’in son zamanlarda Prigoijn’le herhangi bir görüşme yapmadığını vurgulayarak, Rusya Devlet Başkanı’nın Prigojin’in cenaze törenine katılıp katılmayacağının henüz belli olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna’daki savaşı destekleyen ancak ordu yönetiminin yanlış kararlar aldığını savunan Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın isimlerden biri olarak bilinmesine rağmen haziran ayında sürpriz biçimde silahlı bir başkaldırıya imza atmıştı. Prigojin ve beraberindeki askerlerin Ukrayna sınırından Moskova’ya yürüyüşü, Putin’in en yakın müttefiklerinden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun başlattığı müzakere süreciyle son bulmuştu.

Prigojin en son, “uçak kazasından” bir gün önce yayınlanan bir videoda, Afrika’da Wagner için asker toplarken görülmüştü. Dün ise kendisi ve Utkin’in yanı sıra bir dizi ismin daha yolcu listesinde bulunduğu belirtilen özel uçak, Moskova-St. Petersburg yolunda düştü.

Rus yetkililer, uçağın düştüğü haberi sonrasında ise Prigojin’in adının yolcu listesinde olduğunu açıklamış ancak olay sırasında uçakta bulunup bulunmadığına dair bir bilgi vermemişti. Yaklaşık iki saat sonra Wagner’le bağlantılı Telegram kanalı Gray Zone Prigojin’in öldüğünü duyurmuş, kısa süre içinde de Rus Havacılık Dairesi Rosaviatsia’dan teyit gelmişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version