Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kopenhag’da anarşist komünün bulunduğu bölgeye silahlı saldırı: Bir ölü, dört yaralı

Kopenhag'da anarşist komünün bulunduğu bölgeye silahlı saldırı: Bir ölü, dört yaralı


– Danimarka’nın başkenti Kopenhang’da dün düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü, dört kişi yaralandı. Saldırının anarşist komünlerin bulunduğu Christiania mahallesinde meydana geldiği açıklandı.

YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Saldırının nedeni henüz belirsizliğini korurken, Kopenhag Polis Sözcüsü Poul Kjeldsen, Christina Mahallesi’ndeki bir binada maskeli iki kişinin ateş açtıklarını söyledi. Danimarka TV2 kanalının haberine göre Kjeldsen, silahlı saldırının suç çeteleriyle bağlantılı olduğuna inanıldığını söyledi. Polis Sözcüsü, “Yaralılardan birinin durumunun kritik ancak stabil olduğunu, diğerlerinin ise hafif yaralı olduğunu” ekledi. Kaçan saldırganları yakalamak için başlatılan operasyon sürüyor.

1970’LERDE HİPPİLERİN YERLEŞMESİYLE ADINI DUYURDU

Christiania mahallesi, 1970’lerde hippilerin eski bir deniz üssüne yerleşmeye başlamasından bu yana anarşistlerin komünü olarak biliniyor. Danimarka’nın, uyuşturucu ticaretini engellemeye başladığı 2004 yılına kadar burada haşhaş satışına yetkililer tarafından göz yumuluyordu. Yine de haşhaş ticareti, suç çeteleriyle bağlantılı şiddet olaylarının zaman zaman yaşanmasına neden oluyor. Özerkliğini ilan eden Christiania’da, yaklaşık 850 kişi yaşıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version