Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kolombiya Devlet Başkanı’nın oğlundan ‘kara para’ itirafı: Babasının seçim kampanyasında kullanılmış

Kolombiya Devlet Başkanı'nın oğlundan 'kara para' itirafı: Babasının seçim kampanyasında kullanılmış

– Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun büyük oğlu Nicolas mahkemeye verdiği ifadede “Geçen yıl babasının seçim kampanyasına yasa dışı para girdiğini” kabul etti. Geçen hafta cumartesi eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez ile birlikte gözaltına alınan Nicolas Petro, ‘kara para aklama ve yasadışı zenginleşme’ ile suçlanıyor.

‘YASAL SINIRLARIN AŞILDIĞI ANLAŞILIYOR’

Nicolas Petro’nun hazır bulunduğu duruşmayla ilgili açıklama yapan savcı Mario Burgos, “Sayın Nicolas Fernando Petro Burgos, başsavcılık tarafından şimdiye kadar bilinmeyen bilgiler verdi” dedi. Burgos, “Söz konusu bilgilerin yasal sınırları aştığı anlaşılan ve bir kısmı seçim makamlarına bildirilmeyen kampanya finansmanıyla ilgili olduğunu” da sözlerine ekledi.

BARIŞ SÜRECİNİN SEKTEYE UĞRAMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Suçlamalara göre, Atlantico eyaletinde milletvekili olan Nicolas Petro, “uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlanan kişileri başkanın barış planlarına dahil etme” karşılığında para aldı. Suçsuz olduğunu savunan oğul Petro, kendisini milletvekili maaşından gelmeyen parayla yaklaşık 394 bin dolar değerinde mülk satın almakla suçlayan savcılarla işbirliği yapacağını söyledi. Oğul Petro, devlet başkanının söz konusu anlaşmalardan haberi olmadığını ileri sürse de yolsuzluk skandalı solcu lider Gustavo Petro’nun ülkedeki Marksist silahlı gruplarla yürüttüğü barış sürecini sekteye uğratabilir.

GUSTAVO PETRO: BU HÜKÜMETİ ANCAK HALK SONA ERDİRİR

Eleştirilerin odağındaki Başkan, istifa söylentilerini yalanlayarak görev süresi dolana kadar görevde kalacağını söyledi. Ülkenin Sucre eyaletindeki Sincelejo’da yaptığı konuşmada “Bu hükümeti halktan başka kimse sona erdiremez” diyen Başkan, yasadışı faaliyetlerden haberdar olduğu yönündeki suçlamaları reddetti ve aksi yöndeki iddiaların “hızla ortadan kalkmasını” umduğunu söyledi. Petro, “Çocuklarından hiçbir zaman seçim kampanyalarını kazanmak ya da finanse etmek için veya iktidarla ilgili herhangi bir şey için suç işlemelerini istemediğini” savundu.

ESKİ EŞİNİN VERDİĞİ RÖPORTAJ SONRASI SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

37 yaşındaki Nicolas Petro cumartesi günü Barranquilla kentinde eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez ile birlikte gözaltına alınmıştı. Vasquez, mart ayında basına verdiği bir röportajda “Uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı olmakla suçlanan iki kişinin eski eşine başkanın seçim kampanyasını desteklemesi için nakit para verdiğini” söylemişti. Ardından başlatılan soruşturmayı ‘memnuniyetle karşıladığını’ dile getiren oğul Petro, suçlamalardan ceza alması hâlinde 12 ilâ 20 yıl hapis yatabilir. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version