Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kolombiya Devlet Başkanı Petro’nun oğlu için şartlı tahliye kararı

Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun oğlu için şartlı tahliye kararı


Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da cuma günü mahkeme, babasının kampanyasını finanse etmekle bağlantılı olarak kara para aklama ve yasadışı zenginleşme suçlamalarıyla karşı karşıya olan Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun en büyük oğlu Nicolas Petro için şartlı tahliye kararı verdi.

37 yaşındaki Petro, benzer suçlamalarla tutuklu bulunan eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez ile geçen hafta sonu Barranquilla şehrinde tutuklanmıştı. Savcı Mario Burgos perşembe günü yaptığı açıklamada, Atlantico eyaletindeki milletvekilliğinden istifa eden oğul Petro’nun, babasının 2022 seçim kampanyasına yasadışı paranın girdiğini, bunun yasal limitleri aştığını ve seçim yetkililerine bunu bildirilmediğini söylediğini aktarmıştı. .

EV HAPSİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Yargıç Omar Leonardo Beltran, Nicolas Petro’ya ikamet ettiği şehir olan Barranquilla’dan ayrılmamasını emretti, ancak başsavcılığın savunma tarafından desteklenen ev hapsi talebini reddetti. Beltran ayrıca kara para aklama ve kişisel verileri ihlal etme suçlamalarıyla karşı karşıya kalan oğul Petro’nun eski eşi Vasquez’in de serbest kalmasına karar verdi. Suçlamalara göre Nicolas Petro, uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan kişilerden onları Devlet Başkanı Petro’nun “silahlı gruplarla barış planlarına dahil etmesi karşılığında” para aldı. Suçsuz olduğunu iddia etti, ancak kendisini maaşından gelmeyen parayla 394 bin dolar değerinde mülk satın almakla suçlayan savcılarla işbirliği yapacağını söyledi. İşbirliği, Petro’nun hüküm giymesi halinde olası 12 ila 20 yıl arasında hapis cezasında indirime yol açabilir.

DEVLET BAŞKANI PETRO: KİMSE HUKUKUN ÜZERİNDE DEĞİL

Eski bir M-19 gerillası olan Kolombiya Devlet Başkanı Petro herhangi bir yasa dışı faaliyetten haberdar olmadığını ve yönetiminin politika planlarına devam edeceğini söylemiş ayrıca kampanya usulsüzlüklerine ilişkin iddiaları duymaktan kişisel olarak acı duyduğunu açıklamıştı. Daha önce Twitter olarak bilinen platform X’te yayınlanan bir açıklamasında Petro “Hiç kimse hukukun üzerinde olamaz ve adalet, yasal süreç ve tüm anayasal güvencelerle tarafsız bir şekilde uygulanmalıdır. Hiçbir şey ve hiç kimse, bütün bir yaşam boyu yolsuzluğun her biçimine karşı verilen mücadeleyi durduramaz ve hükümet, dikkati dağılmadan, daha iyi bir Kolombiya için çalışmalarına ve kararlılığına devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version