Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kobanê Davası: Yurtdışında iken Pendik’te olmayan olayı örgütledi!


ANKARA – Kobanê olayları öncesinde yurtdışına gittiğini ve bir gün sonra olmamış olayları örgütlenmek ile suçlandığını söyleyen siyasetçi Gülfer Akkaya, “Pendik’te olay olmamış ama olay olmuş olarak gösterilmiş ve olay sırasında orada imişim” dedi. 

 

DAİŞ’in Kobanê yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde yaşanan 6-8 Ekim 2014 olayları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 27’nci periyod duruşmasının ikinci oturumu, dün kaldığı yerden devam etti.

 

Tutuklu bulunan Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata ile bir çok siyasetçi ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bulunduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden bağlandı. Duruşmaya Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri ile çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.   

 

‘YAŞANMAMIŞ OLAYI ÖRGÜTLEMİŞİM’

 

Duruşmada söz alan ve tutuksuz yargılanan Gülfer Akkaya, kendisine yönelik suçlamalara tepki gösterdi. Akkaya, mütalaayı “fantastik kurgu” olarak değerlendirdi. İddia makamının hazırladığı mütalaada yer alan ifadelere işaret eden Akkaya, bu ifadeler ile mahkemenin yanıltılmaya çalışıldığını söyledi. Mütalaada yer alan HTS kayıtlarına dikkat çeken Akkaya, HTS kaydının İstanbul’da göründüğünü ve o esnada havalimanında olduğunu ancak mütalaada “Pendik olayları” şeklinde tabir edilen olaylar ile ilişkilendirildiğini, olayların ne olduğuna dair bir bilginin ise yer almadığını söyledi.  Akkaya, “Pendik’te olay olmamış ama olay olmuş olarak gösterilmiş ve olay sırasında orada imişim. Bu olayların 7 Ekim’de olduğunu söyleniyor. Ancak ben 6 Ekim’de Sabiha Gökçen’deydim. Ancak bir gün sonra olduğu iddia edilen olaylara katıldığım söyleniyor. Ayrıca iddianamede Pendik olayları diye bir olay yok. Ayrıca bu olmayan olayları örgütlediğim söyleniyor” dedi. 

 

‘BU MÜTALAYI ÇÜRÜTECEĞİM’

 

Akkaya, “İddia makamı çok önemli bir şey bulmuş havası yaratmaya çalışmıştır. Google aramaları ile hazırlanmış bu mütalaayı çürüteceğim. Bu arada bu mütalaa hukuki değil, siyasidir” diye konuştu.

 

‘BU DAVA İLE NE İLGİSİ VAR’

 

Mütalaada yer alan bir röportaj nedeniyle “nefret suçu” işlediği iddiasının yer aldığını da paylaşan Akkaya, bu güne kadar yüzlerce röportaj verdiğini ve haftalık yazılar yazdığını ancak bu güne değin nefret suçu işleyecek bir yazı yazmadığını dile getirdi. Aleviler ile ilgili yazılar yazdığını dile getiren Akkaya, “Hayatım boyunca ait olduğum kimlik, cinsiyet, siyasal yönünden duruş ayrımcılığa maruz kaldım. Bu nedenle ‘nefret’e dair bir şey yapmama konusunda özen gösteririm. Diyelim ki bu yazılarda nefrete dair ifadeler kullandım. Peki, bu dava ile ilgisi ne?” diye sordu. 

 

‘SUÇSUZLUĞUMUN KANITIDIR’

 

“Mütalaada bahsedilen Gülfer Akkaya ile buradaki Gülfer Akkaya ben değilim” diyerek, sözlerini sürdüren Akkaya, “İddia makamı bula bula bir röportajı bulmuş. Googlede adımı soyadımı yazmış, bir araştırma yapmış. İddia ile hiç alakası olmayan bu röportajı bulmuş ve burada koymuş. Bu suçluluğumun değil, suçsuzluğumun kanıtıdır” dedi.

 

YASAL PARTİ VE KONGRE SUÇLAMASI

 

İddia makamının Halkların Demokratik Kongresi’ni de (HDK) kriminalize ettiğini dile getiren Akkaya, HDK’nin yasal olduğunu söyledi. İddia makamın kendisini Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) olarak lanse ettiğini ve bu doğrultuda HDP’ye girdiğini iddia ettiğini dile getiren Akkaya, SYKP’nin yasal ve açık bir parti olduğunu söyledi. Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “SYKP’li olduğumu söylüyorsa bunu kanıtlaması gerekiyor. Bunların hiçbirini yapmamış. Çünkü SYKP’li değilim. Savcı, sosyal medyada ellerinde balonlar bulunan kadınların fotoğraf üzerinden SYKP’li olduğumu söylemiş. Fotoğrafta kadınların üzerinden SYKP önlüğü var, ben de ise yok.”

 

HDK AVRUPA ÜYELİĞİ SUÇ SAYILD 

 

“HDK Avrupa” üyesi olduğu iddiasının da olduğunu dile getiren Akkaya, HDK Avrupa’ya üye olabilmek için Avrupa’da yaşamak gerektiğini dile getirdi. HDK’nin yaptığı etkinliklere katıldığını ve bir kitabın üzerinde “HDK A.” şeklinde ifade bulunduğunu ve bunun üzerinden “Örgüte üye olmak” iddiası ile yargılandığını dile getirdi.

 

KİTAP ETKİNLİĞİNDEN KOBANÊ’YE

 

Akkaya, “Yol Kadın” kitabı için yapılan kitap tanıtım etkinliği esnasında çektiği ve etkinliğin son bulması ardından sanal medyada paylaştığı fotoğrafın da “çağrı” olarak mütalaada yer aldığını dile getirdi. Akkaya, çağrının neye, kime yapıldığının ise yer almadığına dikkat çekti. Mütalaada kendisine yönelik yer alan dijital rapora da işaret eden Akkaya, bu raporda bir listenin yer aldığını ve bu listede yer alanların tümünün yazar, gazeteci ve farklı meslek grubundan kişilerin olduğunu, bu listede de kendisinin de yer aldığını dile getirdi. Toplumsal Özgürlük Platformu’nun (TÖP) yaptığı konferansa katılımcı olarak katıldığını ve bu listenin de o konferansa ait olduğunu dile getiren Akkaya, listede yer alan tüm herkesin etnik kimliği, cinsiyeti ve inancının yer da yer aldığını dile getirdi. Akkaya, mütalaada, “fişlenme” ile suçlandığını dile getirdi. Akkaya, “Listede benim de ismim ve kendime ait özelliklerim yer alıyor. Ancak savcı, benim insanları fişlediğimi söylüyor. İddia makamının iddiasını kabul edersek, bende kendimi fişliyorum. Diyelim ki iddia makamı doğru söylüyor. Bunun şu anda yargılandığım suç ile ne ilgili var?” diye, sorarak tepki gösterdi.

 

Akkaya, kendisine yönelik adli kontrol uygulamasının son bulmasını ve hakkında beraat verilmesini istedi.

 

Akkaya’nın savunması ardından mahkeme, duruşmaya 14.00’a kadar ara verdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version